Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon -1°C
Hafif Kar Yağışlı
Afyon
-1°C
Hafif Kar Yağışlı
Paz -1°C
Pts 1°C
Sal 4°C
Çar 5°C

Çifteler’de iklim değişikliği ve suyun etkin kullanımı konuşuldu

İL MÜDÜRÜ GÜMÜŞ TOPLANTININ AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI.

Çifteler’de iklim değişikliği ve suyun etkin kullanımı konuşuldu
2

Çifteler’de düzenlenen “Çifteler’de İklim Değişikliği ve Suyun Etkin Kullanımı” konulu toplantıda,

Kurumsal Web Tasarım

çiftçilere tarımsal kuraklığa karşı alınabilecek önlemler, suyun etkin kullanımı ile kuraklığa dayanıklı ve yöreye uygun hububat çeşitleri anlatıldı.

Son yıllarda artarak etkisini gösteren iklim değişikliği nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığında “Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Sulamanın Etkinleştirilmesi” ile ilgili eğitim ve yayım faaliyetleri daha da önem kazandı. Bu kapsamda Çifteler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün öncülüğünde Çifteler Belediyesi Türk Dünyası Kültür Evinde çiftçi eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

“Kuraklığa dayanıklı ürünlerin yetiştirilmesi önem kazandı”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Değişen üretim ve tüketim tercihleri nedeniyle mısır ve yonca gibi daha çok sulama isteyen yem bitkilerinin üretiminde suyun doğru kullanımı daha da ön plana çıkmıştır. Suyun kullanımının artışı ile birlikte yaşanan kuraklığa dayanıklı ürünlerin yetiştirilmesi de önem kazanmıştır. Geçit kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden arkadaşlarımız kuraklığa dayanıklı hububat çeşitleri hakkında bilgilendirme yapacaklar. Bu bilgiler ışığında 2022 üretim sezonunun çiftçilerimiz için daha verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Çiftçilerin sulama suyu konusunda yaşadıkları sorunların dinlendiği toplantıda, İlçe Müdürü Asuman Cansu, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü uzmanları Demet Uygan, Yavuz Fatih Fidantemiz ve Dr. Savaş Belen sunum yaptılar. Toplantıda tarımsal kuraklığa karşı alınabilecek önlemler, suyun etkin kullanımı ile kuraklığa dayanıklı ve yöreye uygun hububat çeşitleri hakkında bilgi verildi. Tarımsal üretimde toprağın ve suyun korunmasında etkili olduğu bilinen anıza ekim yöntemlerinin de paylaşılmasıyla eğitim toplantısı sona erdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.