Dolar 34,4936
Euro 36,4071
Altın 2.956,95
BİST 9.287,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 16°C
Cts -2°C
Paz 0°C
Pts 2°C

Kârlı büyümenin yolu tahsilattan geçiyor

Kârlı büyümenin yolu tahsilattan geçiyor
2

Küresel İflas Endeksi 2020’deki yüzde 12’lik ve 2021’deki yüzde 6’lık düşüşten sonra, 2022 yılında yıllık yüzde 15’lik bir artışa işaret ediyor. Uzmanlara göre bu yıldan itibaren ülkelerin para politikalarının faiz artırımlarıyla sıkılaşması özellikle gelişmekte olan ülkelere sermaye akışını olumsuz etkileyecek.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Bugünün koşullarında tahsilatta yaşanan her türlü aksama şirketlerin operasyonel maliyetlerini ve risklerini yükseltiyor, işletme sermayelerinin azalmasına, kârlılıklarının düşmesine ve tahsilata bağlı nakit akışında bozulmalara neden oluyor.

Tahsilat sorunu yüzünden nakit akışı bozulan, rekabetin gerektirdiği yatırımları yapamayan şirketlerin varlıkları da riske giriyor.

Geciken tahsilatlar şüpheli alacağa dönüşürken, işletme sattığı ürünün ödemesini alamadığı için ciddi zararlarla karşılaşabiliyor. Tahsilat sorunu maliyetleri de artırıyor. Satışı yapılmış bir ürünün ödemesinin gecikmiş bir periyotta tahsil edilmesi durumunda işletmenin aynı ürünü üretmek ya da satın almak için katlandığı maliyetler özellikle içinde bulunduğumuz yüksek enflasyonist ortamda   ciddi oranda yükseliyor.

Bu nedenle Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk, şirketlerin tahsilat konusuna her zamankinden daha fazla odaklanması gerektiğini söylüyor. Ertürk, “Şirketlerin enerjilerini tahsilata değil, kârlılığa ve büyümelerine harcamaları için teknolojiyi etkin kullanmaları gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.