Dolar 35,6798
Euro 37,4767
Altın 3.181,09
BİST 10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
9°C
Parçalı Bulutlu
Pts 11°C
Sal 12°C
Çar 12°C
Per 10°C

3 ayda 50 bin adet pil ve 30 bin adet mavi kapak topladılar

KÜTAHYA GERMİYAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, ‘SIFIR ATIK’ PROJESİ KAPSAMINDA ÇEVRE İÇİN ADETA SEFERBER OLDU. ÖĞRENCİLER, SOKAK SOKAK, MAHALLE MAHALLE DOLAŞARAK, 3 AY İÇERİSİNDE 30 BİN ADET PİL VE 40 BİN ADET MAVİ KAPAK TOPLADI.

3 ayda 50 bin adet pil ve 30 bin adet mavi kapak topladılar
2

Kütahya Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ’Sıfır atık’ projesi ile çevre için adeta seferber oldu. Öğrenciler, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak, 3 ay içerisinde 30 bin adet pil ve 40 bin adet mavi kapak topladı.

Kurumsal Web Tasarım

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Sefer Mumcu Kızılçım, “Projemize başladığımızda ben öğrencilerimize ’Sıfır katı atık’ projesinin ne olduğunu anlattım ve bu projenin gerekliliği anlattım. Bazı ufak farkındalıklarla günlük hayatımızda neler yapabiliriz bu projeye nasıl destek olarak biliriz diyerek öğrencilerimize sorumluluk bilincini kazandırarak çevre sevgisi aşılamaktı. Daha sonra uygulama kısmında tüm okul öğrencilerimizin katılımını aldık ve 50 adet pil ve 30 bin adette mavi kapak topladık. Uygulamaya, sadece öğrencilerimiz ile sınırlı kalmadı. Velilerimiz, öğretmenler arkadaşlarımız ve Kütahya esnafından çok güzel dönütler aldık. Biz pilleri toplamaya başladıktan sonra Kütahya Belediyesi’nin de projesi olduğunu duyduk ve pilleri oraya göndermeye başladık. Mavi kapakları ise derneklere göndererek engelliler için tekerlekli sandalye almaya destek veriyoruz” diye konuştu.

Okulun Erol Samar ve Gamze Nur Bodur isimli öğrencileri, 3 ay boyunca mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak pil ve mavi kapak topladıklarını dile getirdiler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.