Dolar 35,2375
Euro 36,7118
Altın 2.980,69
BİST 9.949,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 4°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
4°C
Hafif Yağmurlu
Cum 2°C
Cts 3°C
Paz 3°C
Pts 4°C

İlk Hasat Sevi̇nci̇

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (DPÜ) ATIL VAZİYETTEKİ 180 DÖNÜMLÜK ARAZİYE ÜRETİCİLERİ DE TEŞVİK ETMEK AMACIYLA EKTİĞİ AYÇİÇEĞİ VE TIBBI AROMATİK BİTKİLERDE HASAT DÖNEMİ BAŞLADI.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından, üreticileri teşvik etmek amacıyla atıl vaziyetteki 180 dönümlük araziye ekilen yağlık ayçiçeği ve tıbbi aromatik bitkilerde hasat dönemi başladı.

Kurumsal Web Tasarım

DPÜ’nün Kütahya’da tarımın daha da gelişmesine öncülük yaptığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, “Üniversitemizin başlatmış olduğu tıbbi ve aromatik bittiler üretimi gayet başarılı bir şekilde gerçekleşti. Şu an haset zamanı. Buralı ekeli çok olmadı, henüz aylar geçti ekeli. Özellikte ada çayının üretimi güzel gelişti. Aroması çok güzel. Bu üretim sadece üniversitede kalmayacak. Ektiğimiz tüm bitkiler, tüm Kütahya’ya yayılacak. Üniversitemiz buna öncülük edecek. Güzel bir başlangıç oldu. Bu güzel başlangıç devam edecek. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Biyoloji Bölümü’ndeki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çok emekleri geçti. Aynı zamanda araştırma yapıyorlar. Arazimiz geniş. Buraya yağlık ayçiçeği de ektik. O da çok başarılı geçti. Bu alanda ayçiçeği yoktu. Gelecek yıl, bu sene hangi ürün güzel olmuşsa onu ekerek, halkımıza göstererek ve sahiplenmesini sağlayarak yolumuza devam edeceğiz. DPÜ Biyoloji Bölümü bu bölgeye hem tıbbı aromatik bitki yetiştirecek hem de arı yetiştirecek. Üretilen ürünler şifa olacak, gelir olacak” diye konuştu.

Bereketli bir üretim mevsim geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirten DPÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Topal, “Şimdi hasat zamanı. Üreticilerimiz bu anı bir yıl, hatta nadasa kalan yerler için iki yıl beklerler. Biz 20 yıldır ekilmeyen büyük bir alana ayçiçeği ve tıbbi aromatik bitiler ektik. Rektör hocamın da söylediği gibi, bizim hedefimiz tıbbi aromatik bitkiler. Çok güzel ve bereketli bir sezon yaşadık. Yaklaşık 100 dekarlık bir alandan ortalama 30 ton yağlık ayçiçeği bekliyoruz. Bugün emeklerimizin karşılığını aldığımız bir gün” ifadelerini kullandı.

DPÜ’nün Geven köyündeki arazisinde yetiştirilen bitkilerin fideleri köylülere ücretsiz olarak dağıtılacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.