Dolar 35,2375
Euro 36,7118
Altın 2.980,69
BİST 9.949,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 4°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
4°C
Hafif Yağmurlu
Cum 2°C
Cts 3°C
Paz 3°C
Pts 4°C

Tüdam Dan “Ruh Sağlığımız İçi̇n Müzi̇k Terapi̇si̇ Atölyesi̇”

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE (TÜDAM) “RUH SAĞLIĞIMIZ İÇİN MÜZİK TERAPİSİ KONFERANSI VE ATÖLYE ÇALIŞMASI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÜDAM) “Ruh Sağlığımız İçin Müzik Terapisi Konferansı ve Atölye Çalışması” gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müzik Terapisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Torun’un konuşmacı ve atölye yürütücüsü olduğu etkinliğe çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Müzik terapisinin olumsuz duygulardan kurtulmaya yardımcı olduğuna değinen Prof. Dr. Şükrü Torun, şunları söyledi;

“Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ülkemizin ilk anabilim dalını ve ilk yüksek lisans programını kurarak müzik terapisi alanının bilimsel bir zeminde gelişmesine öncülük etmektedir. Müzik terapisi bilimsel bir disiplin olup kesinlikle bir eğlence aktivitesi değildir. Sağlık amaçlı olan müzik terapisi seanslarında hüznümüzü paylaşıp yaşayabiliriz. Bununla beraber acılarımızın üstesinden gelebilmek, kayıplarımızın bizde bıraktığı yaraları onarmak için de müzik terapisinden faydalanabiliriz. Konferansın ardından gerçekleştireceğimiz müzik terapisi deneyimleme atölyesinde eğlenmenizi değil ama iyi hissetmenizi garanti edebilirim.”

“Olumsuz duygular yüzünden yıllarımızı kaybediyoruz”

Müziğin insan üzerindeki olumlu etkilerine de değinen Prof. Dr. Torun, olumsuz duyguları ortadan kaldırmak için müzikten yararlanabilmekle birlikte sadece müzik dinlemenin bir terapi olmadığının altını çizdi. Prof. Dr. Torun konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Ruhsal nedenlerden dolayı çok önemli zaman kayıpları yaşanıyor. Günlük yaşantılarımızda okul, aile, arkadaş ve çevre ile etkileşimlerden dolayı içine girdiğimiz olumsuz ruhsal durumlar yüzünden kaybettiğimiz dakikaları, saatleri, günleri, haftaları hesapladığımız zaman yaşam sürecinde yıllarımızı kaybettiğimiz ortaya çıkıyor. Geçmişe de dönemiyoruz. Keşke dediğimiz anlar kaybettiğimiz zamanlar aslında. İleride keşke dememek için başkalarının sınırlarına saygı duyarak içimizden gelenleri yaşamayı hedeflememiz lazım. Olumsuz duyguları azaltmak, ortadan kaldırabilmek için sevdiğimiz müzikleri dinlemek, çalmak, söylemek yararlıdır. Ancak, müziğin etkileri anlıktır. Daha kalıcı iyilik hallerine kavuşabilmek için yetkili bir müzik terapistinin gerçekleştireceği müzik terapisi uygulamalarından faydalanılabilir.”

Prof. Dr. Şükrü Torun konferansın ardından müzik terapisi yüksek lisans öğrencileri ve çok sayıda katılımcı ile birlikte TÜDAM Musiki Tarihi Salonunda çeşitli müzik terapisi yöntemlerini kullanarak bir atölye çalışması da gerçekleştirdi. Atölyede duyguları dışa vurabilmek, başkalarının duygularını anlamak, ortak duygular etrafında buluşmak gibi süreçler deneyimlendi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.