Dolar 35,2917
Euro 36,7842
Altın 2.976,66
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 4°C
Karla Karışık Yağmurlu
Afyon
4°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cum 3°C
Cts 4°C
Paz 4°C
Pts 6°C

İl Müdürü Gümüş “Genç İsti̇hdamına Destek” Paneli̇nde

ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ENDER MUHAMMED GÜMÜŞ, OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİNDE DÜZENLENEN “GENÇ İSTİHDAMINA DESTEK” KONULU PANELE KATILDI.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenen “Genç İstihdamına Destek” konulu panele katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Panelde, geleceğin ziraat mühendisi adaylarına seslenen Gümüş, adayların mezun olduktan sonra karşılaşabilecekleri istihdam olanakları ve Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilere verdiği destekler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Gümüş, Kırsal Kalkınma Destekleri Programı çerçevesinde ekonomik yatırımlar, altyapı yatırımları, makine ekipman, bireysel sulama, genç çiftçi ve hayvancılık işletmelerinden ve Uzman Eller Projesi’nden bahsetti. Ekonomik yatırımların desteklenmesi programlarının 2006 yılından itibaren başladığını ve 15 senede toplam 343 net projenin gerçekleştiğini belirtti. 2021 yılında İl Müdürlüğünün daha fazla efor sarf etmesi neticesinde sadece 1 yılda 219 projeye yüzde 50 hibe destek verildiğini vurgulayan Gümüş, “Bu yıl, toplamda 942 başvurudan 853 projeye İl Müdürlüğümüzce onay verildi. Bu çerçevede, ilimizde 2022 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programıyla birlikte Bakanlığımızca başvurusu uygun görülen 573 çiftçimize 24 milyon TL hibe desteği verileceğini öngörüyoruz. Doğrudan çiftçiye, üretmek isteyene, yatırım yapmak isteyene ya da tarımsal ürünü işlemek isteyen herkese Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri mevcuttur. Desteklerimiz ağırlıklı olarak çiftçilere verdiğimiz desteklerdir. Uzman Eller Projesi’yle 13 projeye 1 milyon 298 bin hibe ödemesi yapıldı, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol çerçevesinde Eskişehir’de 3 adet Tarım Lisesi ve Tarım Bölümü açılarak, buralarda eğitim alan öğrencilere şu anda burs imkânı veriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı ilimizdeki Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri, Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlüğü, Şeker Fabrikası, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ve Tarım Kredi kurumlarındaki mevcut ziraat mühendisi istihdamı çok önemlidir. İlimizdeki istihdam imkânlarının bir tanesi de gıda sektörüdür. Ziraat mühendisleri bu sektörün birçok biriminde çalışabilirler” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. NAZMİ ORUÇ dedi ki:

    İl Müdürü Gümüşün ESOGÜ Ziraat Fakültesi geleceğin ziraat mühendisi öğrencilerine mesleki motivasyonu arttıcı konuşması çok yerinde olmuştur. Ayrıca,ESOGÜ Ziraat Fakültesinin teknik bilgisinin, il müdürlüğü ve belediyenin hibe desteklerinin (büyükşehirin 12.000 adet zeytin fidanı hibesi gib)i birlikte ele alınarak çalışılması kamu kaynaklarının etkin, verimli ve sürdürülebilir olması bakımından aklın gereğidir. Bu çalışmalara öğrencilerin katılımı da uygulama açısından çok faydalı olur.