Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 25°C

Düşünce cephesinden sanata yeniden bakış

Düşünce cephesinden sanata yeniden bakış
2

Bursa Büyükşehir Belediyesi Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi, ‘Arayış’ temalı Jürili Kitap Sanatları Sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından, küratörlüğünü bölüm öğretim elemanları Yunus Emre Çelik ve Zeynep Afrâ Soyuer’in üstlendiği Cüst u Cû Jürili Kitap Sanatları Sergisi açıldı. Bursa Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde sanatseverlerle buluşan sergi, Prof. Dr. Kasım Küçükalp’in “Techneden Sanata: Sanatta Anlam Arayışı” başlıklı konferansıyla başladı.

Hat, tezhip, minyatür ve ebru dallarında 17 eserden oluşan ve sanata düşünce cephesinden yeniden bakışı amaçlayarak “Arayış” teması ile düzenlenen serginin açılışı, akademisyen ve sanatkarlardan büyük ilgi gördü. Bu ilk serginin ardından Cüst u Cû (Arayış) sergilerinin insana dair farklı temalarla her sene devam etmesinin planlandığı belirtildi. Sergi, 19 Mart 2023 tarihine kadar Bursa Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde ziyarete açık olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.