Dolar 34,5193
Euro 36,0063
Altın 3.003,45
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon -1°C
Hafif Kar Yağışlı
Afyon
-1°C
Hafif Kar Yağışlı
Pts 1°C
Sal 3°C
Çar 6°C
Per 8°C

Afri̇kalı Öğrenci̇leri̇n Küresel Isınmaya Karşı Çabası

KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKMEK İSTEYEN AFRİKALI ZAİNAB LAWAL VE RAİGE SACKO’NUN UĞRAŞLARI, ESKİŞEHİRLİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇEŞİTLİ DOĞASEVER SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI TARAFINDAN TAKDİR EDİLİYOR.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek isteyen Afrikalı Zainab Lawal ve Raige Sacko’nun uğraşları, Eskişehirliler başta olmak üzere çeşitli doğasever sosyal medya platformları tarafından takdir ediliyor.

Kurumsal Web Tasarım

Eskişehir’de üniversite öğrenimi gören Afrikalı öğrenciler, küresel ısınmadan dolayı meydana gelen etkilere dikkat çekmek istedi. Nijeryalı Zainab Lawal ve Togulu Issa Raige Sacko, çalışmaları ve hedefleri ile diğer yabancı uyruklu öğrencilere de ilham kaynağı oluyor. Nijerya’nın başkenti Lagos’tan Türkiye’ye bilgisayar mühendisliği eğitimi almaya gelen Lawal, iklim teknolojisi ve doğadaki karbondioksit emisyonlarını ölçebilecek bilgisayar yazılımları ile uğraşmak istediğini dile getirdi. 18 yaşındaki Zainab Lawal ayrıca, “Küresel iklim krizi zaman geçtikçe daha büyük bir sorun haline geliyor ve giderek artan sıcaklıklardan dolayı sel baskınları başta olmak üzere meydana gelen diğer yan etkiler, tüm dünyada etkisini hissettiriyor” şeklinde konuştu.

“Teknoloji, küresel sorunlara çözüm olabilecek en güçlü silahımızdır”

Lawal, “Dünya’da birçok doğasever şirket mevcut ve bunlar yeryüzündeki karbondioksit oranlarını tespit ederek, nasıl azaltılabileceğine ya da dengelenebileceğine dair analizler yapıyor. Eğer karbondioksit emisyonlarını ne kadar azaltabilirsek o denli global krizin önüne geçebiliriz. Bu duruma dikkat çekebilmek için de bilgisayar programları yapılabilir. Teknoloji, küresel sorunlara çözüm olabilecek en güçlü silahımızdır. Ben de küresel ısınma çerçevesinde bir farkındalık oluşturup meydana gelen sel ve sıcak hava dalgalarına karşı insanların barınak, temiz su ve yardım malzemelerine yardımcı olmak istiyorum” dedi.

“Tasarımlarım ile küresel kriz sorununu öne çıkartıyorum”

Anadolu Üniversitesi’nde İşletme öğrenimi gören 22 yaşındaki Togolu Sacko ise, iklim krizine dikkat çekebilmek için farklı tasarımlar ile uğraştığını ve bunları sosyal medya platformlarında paylaştığını iletti. Çektiği çevre fotoğrafları ile tasarımlarını birleştirerek fotoğraf severlerin ilgisini çeken Sacko, “İklim krizine dikkat çekmek için afişler tasarlıyorum ve etrafımdakileri bu konuda bilinçlendirmek istiyorum. Günümüzde sosyal medyanın etkisi tartışılamaz ve elimden geldiğimde ürettiklerim ile bu sorunu öne çıkartmaya çalışıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.