Dolar 35,6989
Euro 37,3280
Altın 3.183,96
BİST 10.112,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
8°C
Hafif Yağmurlu
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 12°C

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ni̇n Orta Asya Açılımları Sürüyor

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLE AHMET YESEVİ ULUSLARARARSI ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ULUSLARARASI EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ni̇n Orta Asya Açılımları Sürüyor
2

Anadolu Üniversitesi ile Ahmet Yesevi Uluslarararsı Üniversitesi arasında Uluslararası Eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ile Ahmet Yesevi Uluslarararsı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Tomar arasında imzalan protokolle Türkiye ve Kazakistan Cumhuriyetlerinin uluslararası ortak devlet üniversitesi olan Ahmet Yesevi Uluslararası Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi arasında öğretim elamanı ve öğrenci değişiminin yanı sıra ortak araştırma ve Açıköğretim Sistemi faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal özellikle Açıköğretim Sistemi programlarının Orta Asya’da yaygınlaştırılması çalışmalarında Ahmet Yesevi Uluslarararsı Üniversitesinin önemli bir merkez olacağını ifade ederek Anadolu Üniversitesi’nin Türk Cumhuriyetlerine açılmasının önemini vurguladı. Ahmet Yesevi Uluslarararsı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Tomar ise Anadolu Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan son derece memnun olduklarını belirtti.

Açıköğretim Sistemi kaynakları Kazakça’ya çevrilecek

Eğitim İş birliği Anlaşması’na ek olarak imzalanan protokol uyarınca da Açıköğretim Sisteminde okutulan ders kitaplarının Kazakça’ya çevrilmesi sağlanacak. Böylelikle hem Kazakistan’da milli dilde ders kitabı ihtiyacı karşılanırken hem de Anadolu Üniversitesi daha geniş kitlelere ulaşmış olacak. İş birliğinde ilk etapta araştırma yöntemleri, tarih, iktisat, sosyoloji, web tasarımı, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanları başta olmak üzere pek çok alanda 100 kitabın tercümesi ve Kazakistan’da yayınlanması gerçekleştirilecek.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.