Dolar 34,3636
Euro 36,9715
Altın 2.982,79
BİST 9.170,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Açık
Afyon
14°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Anadolusemden “Tasarım Odaklı Düşünme Çalıştayı”

DR. ÖĞR. ÜYESİ İLKER KAYABAŞ’IN KONUŞMACI OLARAK YER ALDIĞI “TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME ÇALIŞTAYI” KONGRE MERKEZİ MAVİ SALON’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Anadolu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANADOLUSEM) ile HIATUS projesinin ortaklarından biri olan Eskişehir Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir işbirliğini hayata geçirdi. Bu iş birliği ile Dr. Öğr. Üyesi İlker Kayabaş’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Tasarım Odaklı Düşünme Çalıştayı” Kongre Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

ERASMUS+ programı çerçevesinde Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen HIATUS projesi öğretmenlerin eğitim anlayışlarını yeniden yapılandırarak iş gücü piyasasındaki değişiklere göre yenilik yapma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen “Tasarım Odaklı Düşünme Çalıştayı” ile de Eskişehir’de görev yapan lise öğretmenlerine tasarım tabanlı düşünme tekniğini anlamaları ve süreç hakkında bilgi edinerek eğitim alanlarında fark oluşturmaları planlanıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Kayabaş: “Öğretmenler problemi çözmek için gönüllü olarak katıldılar”

Açıköğretim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İlker Kayabaş üç aşamalı olarak gerçekleştirilen çalıştaya ilişkin şunları söyledi: “Araştırma projesi ile bir eğitim programı oluşturduk. ANADOLUSEM olarak sadece üniversite öğrencilerine değil, toplumdaki her meslek grubundan ve eğitim düzeyindeki bireye eğitim olanakları sunuyoruz. Bu çalıştay ile birlikte katılımcılara düşünme, tasarım ve problemin ne olduğu hakkında bilgi vererek tasarım tabanlı düşünme tekniğinin ana verilerine ve problem çözme tekniklerinden ayrışan noktalarına değindik. Daha sonra ise 5 aşamadan oluşan düşünme tekniğini inceleyerek senaryo üzerinden öğretmenlerimizin olağan problemlerine çözüm aradık. Bunun için kullanacakları araç setleri de hazırladık. Çalıştaya katılan öğretmenler çalıştayın konusuna ilişkin merak duymaktan öte kendi gerçek yaşamlarındaki belirli bir sorunu fark ederek problemi çözmek için gönüllü olarak katıldılar. Benim için en sevindirici nokta buydu.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.