Dolar 34,4751
Euro 36,2672
Altın 2.955,33
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 16°C
Cts -1°C
Paz 0°C
Pts 1°C

İTÜ’nün ‘Canlı Ansiklopedim’ne ‘kalite’ etiketi

İTÜ’nün ‘Canlı Ansiklopedim’ne ‘kalite’ etiketi
2

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Dr. Sedat Üründül Anaokulu; öğrencileri bilinçlendiren “Canlı Ansiklopedim” projesi ile Kalite Etiketi’ne layık görüldü.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi her branştan ve düzeyden öğretmenlere bu konuda yol gösteriyor. 

Eğitimcilere ve öğrencilere farklı alanlarda uluslararası proje ortaklarıyla çalışma imkanı sunan eTwinning programı öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojileri becerilerini geliştirmelerine de destek oluyor.

Ekipler iki ya da daha fazla öğretmenden, kütüphaneciler ve öğrenciler tarafından oluşturuluyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların (öğrencilerin yaş aralığı 3-19) katılabileceği projelerde müfredatlar arası işbirliği de yapılabiliyor.

Dr. Sedat Üründül Anaokulu’ndan Nergis Sever’in liderliğinde yürütülen “Canlı Ansiklopedi” çalışması, öğrencileri doğa hakkında bilinçlendirdi. Önceden belirlenen ulusal ve Avrupa standardına erişen proje çıktılarıyla “Ulusal Kalite Etiketi”’ne layık görüldü.

Proje 3 ila 6 yaş grubundaki öğrencileri doğa ile buluşturarak, onlarda doğa farkındalığı ve çevre bilinci oluşmayı amaçladı. Proje kapsamında Mart’tan Haziran’a kadar olan dört aylık sürede 14 farklı konu başlığı işlendi. Öğrenciler, Atık Ayrıştırma & Geri Dönüşüm Eğitimi, Toprak Ana Çevrimiçi Eğitimi, Kompost ve Gübre, Ekim Alanın Hazırlanması gibi eğitimler aldılar. Ayrıca ‘Tohum Topu’ etkinliği düzenlenerek, tohumun ne olduğu, hangi bitkilerin, meyvelerin ve sebzelerin çekirdeklerinden tohum olduğu konuşuldu. Sonrasında tüm çocuklar kişisel tohum toplarını bahçeye ve saksılara diktiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.