Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Az Bulutlu
Afyon
9°C
Az Bulutlu
Pts 8°C
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 6°C

İzmir’den Osmaniye’ye kapı kapı yardım

İzmir’den Osmaniye’ye kapı kapı yardım
2

İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri çadır kentte tüm ihtiyaçları karşılarken, kentte kapı kapı dolaşarak talep edilen insani yardım malzemelerini de ulaştırıyor.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – Genel afet koordinasyonunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “gölge belediyeciliği” hedefiyle kurulan ve sorumluluğunu Büyükşehir iştiraki İZBETON’un üstlendiği Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor. Gece gündüz demeden çalışan ekipler günde en az üç kez çadır alanında salgın hastalığa karşı ilaçlama yapıyor, üç öğün de yemek çıkartıyor. Gelen ihtiyaç malzemelerini ise kapı kapı dolaşarak kentte yaşamını sürdüren halka ulaştırıyor.
 
“İzmir bir farklıymış diyorlar”
Bölgedeki çalışmalar konusunda bilgi veren birim sorumlusu İZBETON temsilcisi Yusuf İşbitirici, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ilk anından beri buradayız. Toplamda 6 bin kişiye kadar yemek dağıtabiliyoruz. Depremzedelerin taleplerini topluyoruz. Kendimiz kapı kapı geziyoruz. Günlük 4 ekibi sahaya çıkartıyoruz, ihtiyaçları tespit ediyorlar. Şu an bölgenin en büyük ihtiyacı çadır. Osmaniye’de çok büyük yıkım olmamış görünüyor ama bir hafta önce bir deprem daha oldu. O depremden sonra artık insanlar eve giremiyor. Giremediği için çadır ihtiyacı daha da arttı. Biz şu an çadır tedarik etmeye çalışıyoruz” dedi.  Yusuf İşbitirici,  Osmaniye’deki vatandaşların kendilerini sahiplendiğini belirterek “Bölgedeki çadırlarda kalanlar da buraya geliyor. İzmir bir farklıymış diyorlar” diye konuştu
 
Depremden sonra Osmaniye’de neler yapıldı?
Afetin ilk gününden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 105 personeli Osmaniye’de görev aldı. Çadır alanının yanı sıra ofis ve hizmet alanı olarak kullanılmak üzere 5 konteyner kuruldu. 1 mobil barınma aracı, 1 mobil mutfak, 3 mobil tuvalet ve 20 iş makinası bölgeye ulaştırıldı. Bölgede depremzedelere sunulacak 200 konteynerin imalatı sürüyor. Alana 19 tır yardım malzemesi ulaştırıldı. 10 muhtara yardım paketleri teslim edildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, köy ve ziraat odalarını ziyaret etti. Çiftçilere yaklaşık 50 ton yem dağıtıldı. Bölgedeki iki kooperatifin üretime devam edebilmesi için fizibilite çalışmaları yapıldı. Vatandaşların taleplerinin toplanması ve raporlanması süreci de devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.