Dolar 35,2016
Euro 36,6533
Altın 2.961,87
BİST 9.857,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Çok Bulutlu
Afyon
8°C
Çok Bulutlu
Per 5°C
Cum 5°C
Cts 5°C
Paz 5°C

Babacan’dan hayat pahalılığına tepki

Babacan’dan hayat pahalılığına tepki
2

Emekli emniyet müdürleriyle sohbet eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hayat pahalılığına tepki gösterdi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği ile bir araya geldi. Emekli emniyet müdürleriyle sohbet eden Babacan hayat pahalılığına tepki gösterdi.

Fiyatların can yaktığına dikkati çeken Babacan, “Maaşını alan 10-15 günde zor yetiştiriyor. Neye el atsanız el yakıyor. Fiyatlar can yakıyor. İki gün önce Adana’daydık. Çukurova’nın merkezinde pazarlarda etikete yarım kilo fiyat yazılıyor. Salatalık, domates üç kilometre ötedeki tarladan geliyor. ‘Nakliye, kamyon, üç yüz kilometre’ diyeceksiniz, öyle değil. Köylü, üç kilometre ötedeki tarlada ürettiği ürünü pazarda satıyor. Bütün pazarda yarım kilo fiyatı yazılıyor. Çiftçi zarar etmekten şikayetçi. Çiftçinin ürettiği malı alan maaş yetmiyor diye şikayetçi. Büyük bir dengesizlik söz konusu” dedi.

‘GEÇİŞ SÜRECİYLE İLGİLİ ÇOK DETAYLI BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ’

Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerini sürdüren Babacan, DEVA Partisi Genel Merkezinde Ankara Meclisi ve Başkentliler Platformu’nu da ağırladı. Babacan burada yaptığı konuşmada Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Cumhurbaşkanı bugünkü yetkilerle seçilecek. Bir yandan da ‘Parlamenter sistem istiyorum’ diyen birisi cumhurbaşkanı adayımız olacak. Ülkeyi nasıl yönetecek? Hangi yetkileri, nasıl kullanacak? Herhalde şu andaki gibi olmayacak. Şu andaki gibi olsa sistemi değiştirmeye gerek yok. Değiştirmemiz gerekiyor ama Anayasa değişmeden geçemiyoruz. Dolayısıyla geçiş sürecinde ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili çok detaylı bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı parlamenter sistem isteyen diğer partilerle beraber ortak bir çalışma haline getirmeyi hedefliyoruz. Nasıl ki kendi parlamenter sistem çalışmamızı hazırlayıp ortaklaştırdıysak, geçiş sürecini de çalışıyoruz. Mümkünse onu da ortaklaştırmayı arzu ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.