Dolar 35,6798
Euro 37,4767
Altın 3.181,09
BİST 10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
8°C
Hafif Yağmurlu
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 12°C

Benim İşim Girişim yarışmasında final yapıldı

Benim İşim Girişim yarışmasında final yapıldı
2

Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışması’nın V. Dönem finali gerçekleştirildi. Düzenlenen finalde ilk 9’a giren ekipler jüri tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi ardından kazanan ilk 3 girişimci ekip belirlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Yarışmanın birincisi “Yapay Zeka Destekli Kan analizi Yazılımı projesi ile Nevasoft ekibi oldu. “Kemik Yapıcı Hücreleri Uyaran hücre İçeriği/Kök Hücre” ile Bonexo ekibi ikinci, “Nükleik Asit Boya Ajanı Alternatifi” projesi ile BioTechChem ekibi üçüncü oldu. 

Erciyes Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleşen düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışması’nın V. Dönem final etkinliğine Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oktay Özkan, Oran Kalkınma Ajansı yetkilileri, Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu üyeleri, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç, yatırımcılar, öğretim elemanları, takımlar, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç, “ Teknoloji tabanlı girişimciliğin merkezi olmaya ve bunu da daha geliştirmek için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar olan yarışmalarda toplamda 54 takıma destek verdik. Bu takımlar arasından verdiğimiz destekler ile 13 tanesi şirketleşmiş,5 tanesi de ihracat yapar pozisyona gelmiştir. Bizim sevindiren bir diğer olay ise, destek miktarlarını artırmış olmakla beraber bugüne kadar yaptığımız işler Türkiye genelinde farklı teknoparklar ve farklı ajanslar tarafından birebir aynı mekanizmalar ile desteklenmektedir. Bu yaptığımız işin doğru olduğunu ve çekirdek sermaye ile daha düzgün işler çıkabileceğinin göstergesidir” dedi.       

Programda konuşan Oran Yetkilisi Tolga Uyan, “Erciyes Teknopark bizim ORAN Kalkınma Ajansı olarak bölgede girişimcilik ekosistemi geliştirme adına en sağlıklı çalıştığımız paydaşlarımızdan bir tanesidir. Bugüne kadar 5 yıl içerisinde bin kadar proje başvurusu almışız ve burada prototip üretim desteği alanların dışında 600’e yakın girişimcimizde Sera biriminde girişimcilik, iş planı hazırlama, pazarlama konusunda eğitimler aldılar. Programımızı önümüzdeki yıllarda da daha da geliştirerek devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oktay Özkan, ” Erciyes Teknopark’ın girişimcilik ekosistemine çok büyük katkısı vardır. Biz bun yıllardır görüyoruz. Bu anlamda da buradaki bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu ekosistemin gelişmesinde bizlere destek veren tüm kurumlara da teşekkür ediyorum. Girişimciliğin bana göre en büyük özelliği çok araştırmacı olmasıdır. İhtiyaç tespit etmezseniz yaptığınız işin girişimcilik sıfatı olmuyor. Bütün girişimci arkadaşlara girişimcilik hedefi olan arkadaşlara tavsiyem özellikle bu işi yapmış, bu işin içerisinde olanlarla tanışıp, fikir alsınlar” dedi.     

Konuşmaların ardından büyük emekler vererek fikirlerini ürüne başarı ile dönüştüren 8 girişimci ekip sunumlarını gerçekleştirdi. Jüri değerlendirmesi ardından kazanan ilk 3 girişimci ekip belirlendi.

Yarışmanın birincisi “Yapay Zeka Destekli Kan analizi Yazılımı projesi ile Nevasoft ekibi oldu. “Kemik Yapıcı Hücreleri Uyaran hücre İçeriği/Kök Hücre” ile Bonexo ekibi ikinci, “Nükleik Asit Boya Ajanı Alternatifi” projesi ile BioTechChem ekibi üçüncü oldu. 

Kazanan 3 girişimci ekibe ödülleri verilirken, program günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.