Dolar 35,1962
Euro 36,6481
Altın 2.962,15
BİST 9.893,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Çok Bulutlu
Afyon
8°C
Çok Bulutlu
Per 5°C
Cum 5°C
Cts 5°C
Paz 5°C

Bursa’dan yerli manyetik çekirdek büyük tasarruf sağlayacak

Bursa’dan yerli manyetik çekirdek büyük tasarruf sağlayacak
2

Bursa Uludağ TTO kuruluşu ULUKOZA’nın sağladığı mentörlüklerle tamamen yerli manyetik çekirdek üretmeye odaklanan girişimci Doç. Dr. Taylan Güneş, Türkiye’ye 5 yılda 1 milyar dolar girdi sağlanmasını amaçlıyor.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO) kuruluşu olan ULUKOZA’nın girişimcileri, geliştirdikleri proje ile dış ticaret açığını kapatmayı hedefliyor.

ULUTEK Teknopark Kuluçka Merkezi’nde şirketleşen TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Uygulayıcı Kuruluşu ULUKOZA’nın girişimcilerinden Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Güneş, tamamen yerli manyetik çekirdek üreterek elektronik sanayine önemli katkılar sağlayacaklarını söyledi.

Manyetik çekirdeğinin tamamına yakınının ithal edildiğini vurgulayan Doç. Dr. Taylan Güneş, “Manyetik çekirdek; elektrik motorları, transformatörler, jeneratörler ve diğer tüm elektronik devrelerde kullanılan bir malzeme. Geliştirdiğimiz proje sayesinde manyetik çekirdeği daha kaliteli ve ucuz bir şekilde üreteceğiz. Manyetik çekirdekler, ferrit ve çelik ile üretiliyor. Ülkemiz ise her iki ürün için de ithalatçı konumda. Yurt dışından geldiği için oldukça pahalı. Biz alternatif olarak manyetik çekirdeği, farklı bir alaşım ile daha kaliteli ve verimli nasıl üretebiliriz diye düşündük. Yaptığımız araştırmalar sonucunda öncelikle nano kristal şeritleri üretip daha sonra ise manyetik çekirdeğe dönüştürebilme imkânının olduğunu gördük” diye konuştu.

HEDEF, 5 YILDA 1 MİLYAR DOLAR GİRDİ

Türkiye’de bu alanda sektörün ihtiyaçlarına cevap veren bir firma olmadığını da dile getiren Güneş, laboratuvarda yapılan denemeler sonucu manyetik çekirdekler elde ettiklerini belirterek, “Testlerini yaptık ve en kötüsünün bile piyasanın en iyisinden daha üstün verime sahip olduğunu gördük. Ürettiğimiz malzemenin madenlerin tamamı Türkiye’deki tesislerde eritiliyor ve üretiliyor. Ülkemizin dış ticaret açığını kapatmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda iç piyasadaki ihtiyaca da karşılık vermeyi planlıyoruz. Ucuz ve kaliteli malzeme üretme olanağına sahibiz. Bu alanın pazar değeri, 1 milyar dolar. Biz de önümüzdeki 5 yılda ülkemize 1 milyar dolarlık girdi sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.