Dolar 34,3826
Euro 36,8470
Altın 2.970,27
BİST 9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Az Bulutlu
Afyon
14°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

DPÜ Mimarlık Fakültesi Anadolu Uygarlıklarının izinde

DPÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ ANADOLU UYGARLIKLARININ İZİNDE

DPÜ Mimarlık Fakültesi Anadolu Uygarlıklarının izinde
2

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Anadolu Uygarlıklarının İzinde temasıyla Datça ve Assos’ta gerçekleştirilen altı ayrı çalıştaya katıldılar

Kurumsal Web Tasarım

Datça İç Mimarlar Odasının davetiyle Muğla’nın Datça ilçesinde düzenlenen ilk üç çalıştaya akademisyenler Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Yalçın, Dr. Öğr. Üyesi Elif Özdoğlar, Arş. Gör. Turgut Kalay ve 32 öğrenci ve sanata ilgi duyan Datçalı çocuklar katıldı. “Seranit’le Tasarla” ismini taşıyan çalıştayların ilkinde katılımcılar Serenit firmasının temin etmiş olduğu karolar üzerine Eski Datça ve Karya Uygarlığının önemli merkezi Knidos’u vurgulayan desenler üretmeye çalışıldı. İkinci çalıştayda ise katılımcılar izlenimlerini bu kez Line Art tekniğiyle kağıda döktüler. Daha sonra ise korunmuş kent dokusu ile Eski Datça’da bir fotomaraton gerçekleştirildi. Sonuç ürünler Datça’daki bir otelde sergilendi.

“Assos’ta Seranit’le Tasarla 2” ismiyle düzenlenen ikinci çalıştayda katılımcılar ilk çalıştaya benzer şekilde bu kez Truva uygarlığı üzerine 23 öğrenci izlenimlerini karolar üzerine yansıttı. Arkeolog Özgür Çavga eşliğinde Truva Müzesi’nin gezildiği çalıştayda Truva Ören Yeri, Replika Truva Atı, Zeytinyağı Müzesi ve Assos köyü de ziyaret edildi. Assos köyünde bir fotomaraton da gerçekleştirilirken, “Ayna, Ayna Söyle Bana” isimli çalıştayda da iç mimari bir öğe olarak ayna nesnesi irdelendi. Assos’ta gerçekleştirilen üç çalıştayın ürünleri bölgedeki bir sergilendi.

Ayrıca gezide Çanakkale ruhu üzerine Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi Kalevani de sergilenerek müzelere hediye edildi.

Mimarlık Fakültesinden etkinliklere ilişkin yapılan açıklamada, Datça ve Assos’ta üretilen eserlerin fakültede sergilendiği ve Seranit firmasının seramik malzeme üzerine teknik bir eğitim gerçekleştirildiği kaydedildi. Sakız Adası ve Aizanoi’de de sürdürülmesi planlanan çalıştay dizisinin fotoroman örneklerinin de Yunanistan’dan sonra DPÜ’de de sergileneceğinin bilgisi verildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.