Dolar 34,3732
Euro 36,7920
Altın 2.971,29
BİST 9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Az Bulutlu
Afyon
14°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

DPÜ Savunma Sanayi Başkanlığı OTAĞ çalışmalarında temsil edildi

DPÜ SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI OTAĞ ÇALIŞMALARINDA TEMSİL EDİLDİ

DPÜ Savunma Sanayi Başkanlığı OTAĞ çalışmalarında temsil edildi
2

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Menderes Alyörük, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen Grafen ve İki Boyutlu Malzeme Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) çalışma grubunda üniversiteyi temsil etti.

Kurumsal Web Tasarım

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’den 40 üniversite, 15 firma ve çeşitli araştırma merkezlerinden konusunda uzman 150’nin üzerinde seçkin akademisyen, personel ve araştırmacının katılım sağladığı bu platformda teknoloji envanteri çalışmasına girdi sağlayan kurum, kuruluş ve üniversiteler içerisinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin de yer almasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Fakültenin Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Alyörük,” 2020-2022 yılları arasında düzenlenen çalıştaylarda ülkemizde grafen ve iki boyutlu malzeme teknolojisinin geldiği noktanın belirlenmesi, mevcut durumda çalışılan ve gelecekte çalışılması planlanan konulara yönelik olarak yapılması gerekenler ele alındı. Ayrıca birbirini bütünleyen çalışmaların kurgulanması için gerçekleştirilecek etkinliklerde ‘Elektronik, Optoelektronik’, ‘Kompozitler, Kaplamalar ve Boyalar’ ile ‘Enerji’ odak çalışma grupları aracılığıyla ‘Grafen ve İki Boyutlu Malzeme Odak Teknoloji Yol Haritası’ adlı çalışma çalıştayın çıktısı olarak hazırlandı. Hazırlanan rapora grafen ve benzeri iki boyutlu malzemelerin piezoelektrik özelliklerini konu alan çalışmalarımdan dolayı enerji odak çalışma grubu dahilinde davet edildim. 2010-2020 yılları arası grafen ve benzer iki boyutlu malzemeler üzerine yayımlanan çalışmalarda Üniversitemizin 122 yayınla Türkiye 6.’sı olmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.