Dolar 34,5592
Euro 36,2228
Altın 2.997,32
BİST 9.421,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 16°C
Cts -1°C
Paz 0°C
Pts 1°C

Dpüde Çark Sanatı Uygulaması Etki̇nli̇ği̇

DPÜ’DE ÇARK SANATI UYGULAMASI ETKİNLİĞİ

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (DPÜ KGSMYO), Çini ve Çark Sanatçısı Mustafa Dumanlar’ın katıldığı Çark Sanatı Uygulaması etkinliği düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Meslek Yüksekokulunun çini atölyesinde düzenlenen etkinliğe DPÜ KGSMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç ile “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler” projesinde görev alan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte yarım asırlık Çini ve Çark Sanatkarlarından Mustafa Dumanlar 55 yıllık mesleki deneyimini ve sanatsal tecrübelerini uygulayarak öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere geleneksel Kütahya formlarını uygulamalı olarak gösteren Mustafa Dumanlar’a etkinlik sonrasında Meslek Yüksekokulu tarafından teşekkür belgesi ve hediye sunumu gerçekleştirildi.

Etkinliği düzenleyen Öğr. Gör. Sezin Karabaşta olmak üzere Öğr. Gör. Fikret Aydoğdu ve Öğr. Gör. Özkan Tokaç’a teşekkür eden Doç. Dr. Pınar Yazkaç,” Kültür ve Turizm Bakanlığının iş birliğiyle yürüttüğümüz “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler” projesi çerçevesinde sanatçımız Mustafa Dumanlar ilk dersini üniversitemizde verdi. Kendisi Germiyan ve Yılmazlar Konağı’nda projemizde görevli öğrencilerimize her gün 16, 17 ve 18. yüzyılın Kütahya çini motiflerini ve özgün Kütahya formlarını uygulamalı olarak anlatacak. Sanatçımız bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü için teklif edilecek nadir sanatçı ustalarımızdan da birisidir. Kendisine de bugünkü etkinliğe katılımından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.