Dolar 35,2470
Euro 36,6936
Altın 2.966,00
BİST 9.626,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Yağmurlu
Afyon
8°C
Yağmurlu
Sal 6°C
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 6°C

Dpüde Kütopya Konferansı

KÜTAHYALI GİRİŞİMCİ VE YAZAR ABDULLAH REHA NAZLI, KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (DPÜ) GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE BİR KONFERANS GERÇEKLEŞTİRDİ.

Kütahyalı girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bir konferans gerçekleştirdi. Kütahya’nın tarihi simülasyonu olarak bilinen KÜTOPYA projesinin konuşulduğu konfenransa Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Dr. Levent Mercin dahil akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

15 yıllık girişimcilik geçmişi ile konuşmaya başlayan Nazlı, her çağdaki hangi teknolojinin sektörleri nasıl etkilediğine tanık olduğunu ve oyun teknolojileri ile ilgilenme sebeplerini aktardı. Eğitim ve psikoloji kitapları yazarı olarak insan psikolojisi için oyunun bir içgüdü ve ihtiyaç olduğunun tespit edildiğini, dünyada eğitimin dahi oyunla birleştirildiği bir çağa girildiğini, oyun sektörünün pandemide dahi büyüyen bir sektör olduğunu belirtti.

“Kütahya hala korunabilecek durumda”

Kütahya için bu projeyi yapma şansı olan son nesil olduklarını belirten Nazlı, Müderris Bahçesi’ni, Behdi Çayı’nı görmüş ve hala hayatta olan Kütahyalıların görüşleri, yorumları başta olmak üzere tüm Kütahya arşivini bir simülasyon haline getirdiklerini belirtti. Ortaya çıkacak oyun ve çizgi filmler aracılığıyla Kütahya’nın kültürünün şehrimizde benimsenmesini ve önemli bir tarihimiz olduğunun anlaşılmasını umduklarını belirten Nazlı, hiçbir şehrin sahip olmayıp Kütahya’da hala korunabilecek durumda olan değerlerin ortaya çıkarılmasını beklediklerini belirtti.

Projelerinde Kütahya üzerine yazılmış kitapları ve makaleleri de taradıklarını belirten Nazlı’ya projenin Kütahya için önemi açısından Doç. Dr. Pınar Yazkaç söz alarak teşekkür etti. Prof. Dr. Levent Mercin, konuşmasında Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahya’ya kattıkları sayesinde böyle bir proje yapacak ilhamı bulduklarını söyleyen Nazlı’ya emekleri ve çabası için teşekkür ederken öğrencilere de böyle projelerin sanatın somut etkileri açısından önemli olduğunu belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.