Dolar 35,6798
Euro 37,4767
Altın 3.181,09
BİST 10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
9°C
Parçalı Bulutlu
Pts 11°C
Sal 12°C
Çar 12°C
Per 10°C

DPÜ’de “Zaferin 100. Yılında Kurtuluşun Öyküsü” konulu konferans

DPÜ’DE “ZAFERİN 100. YILINDA KURTULUŞUN ÖYKÜSÜ” KONULU KONFERANS

DPÜ’de “Zaferin 100. Yılında Kurtuluşun Öyküsü” konulu konferans
2

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kültürel Mirası Koruma Topluluğu tarafından “Zaferin 100. Yılında Kurtuluşun Öyküsü” konulu konferans düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirilen konferansa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler Abdullah Toprak, Osman Koyunoğlu, Hakkı Kapukaya ve Enes Sert’in konuşmacı olduğu etkinlikte Milli Mücadele sürecinde yaşananlardan oluşan tarihsel bilgi ve öyküler katılımcılara aktarıldı.

Konuşmacılardan Abdullah Toprak, savaş dönemini ele aldığı konuşmasında, “Bütün yokluklara rağmen Kurtuluş Harbimizde, milletimiz yılmamış ve bağımsızlığından asla ödün vermemiştir. Kurtuluş Harbimiz boyunca binlerce vatan evladı bu aziz vatan için şehadet şerbetini içerek Hakk’a yürümüştür. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Her karışında şehit kanı mevcuttur. Onların bize emanet ettiği bu toprakların kıymetini bilelim” diye konuştu.

Katılımcılara yaptığı sunumda Şehit Baba-Oğul Anıtı’nın öyküsünü aktaran Osman Koyunoğlu, “Kurtuluş Savaşı’nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1922’ de Kocatepe’de başlamış 30 Ağustos’ta Zafertepeçalköy’de büyük komutan Gazi Mustafa Kemal’in başkumandan meydan muharebesini kazanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri Kütahya’da atılmıştır” dedi.

Daha sonra söz alan ve Milli Mücadele’de Türk kadınının katkılarından söz eden Hakkı Kapukaya, düşüncelerini “Milli Mücadele kadınları henüz 9 yaşında bir kız çocuğuyken, babası ile şanlı mücadelemize katılacak kadar cesurdular. 12 yaşında onbaşılığa terfi edilecek Nezahat Onbaşı kadar güçlüydüler” sözleriyle ifade etti.

Konferansta son sözü alan Enes Sert, “Milli Mücadele’de Öğretmenlerin Rolü” isimli sunumunda, “Öğretmenler Milli Mücadele’de Anadolu’da yakılan bağımsızlık ateşinin büyük şehirlere ve tüm yurda yayılması görevini üstlenmişlerdir. Kurtuluş Savaşı’nda öğretmenlerimiz içte çıkan isyanlara karşı halkımızı uyarmak ve halkı Milli Mücadele hakkında aydınlatmak gibi bir görevler de üstlenmişlerdir” dedi ve o dönem Anadolu’da görev yapan öğretmenlerin yaşamından kesitleri katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik, öğrencilerden Akkız Bulut ve Ayşenur Kazan’ın şiir dinletisi ile sona erdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.