Dolar 34,2409
Euro 37,0863
Altın 2.959,05
BİST 8.864,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Açık
Afyon
14°C
Açık
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 14°C
Pts 11°C

Efes Selçuk’ta ‘Büyük Taarruz’ coşkusu

Efes Selçuk’ta ‘Büyük Taarruz’ coşkusu
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – İzmir’in Efes ilçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türk ulusunun hiçbir zaman bağımsızlığından ödün vermediğinin altını çizen Çıtak; “Esareti reddeden Aziz Türk Milleti bağrından çıkardığı Mustafa Kemal’in önderliğinde ulus devlet bilinciyle oluşan kahraman ordusu ile dünyaya örnek olacak Kurtuluş Destanını yazmaya başladı. Sonunda işgalcilere kesin darbeyi vuracak Büyük Taarruz 101 yıl önce Afyon’da 26 Temmuz şafağında verilen, Ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri” emri ile çok çetin çarpışmalardan sonra aynı gün saat 12.30’da ilk düşman siperleri aşıldı. İşte “O an” içindir bu anıt.  Sayın Mehmet Aksoy “O anı” bu eseri ile gelecek nesillere ve sonsuza taşımıştır. Bu anıtın Selçuk’ta olması bizim ayrıca onurumuzdur”  dedi.

Metin Çıtak’ın konuşmasının ardından Efes Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi kursiyerlerinden Zeynep Aslan “Kurtuluş Savaşı” adlı şiirini okudu.  Efes Selçuk Belediyesi Zeybek Ekibi gösterisinin ardından tüm katılımcılar bir katılımcılar saat 12.30’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin Kurtuluş Yolu Anıtı’nda görülmesine bir kez daha heyecanla ve duygulanarak tanık oldular.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un imzasını taşıyan Kurtuluş Yolu Anıtı, bir yüzünde Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye destanını da taşıması ve Kurtuluş Savaşı’nın aşamalarını anlatan bir yapıt olması açısından büyük önem taşıyor. Anıt Efes Selçuk’un yanı sıra Türkiye’de de özel bir yapıt olarak biliniyor.

[ad_2]