Dolar 34,3559
Euro 37,0076
Altın 2.965,11
BİST 9.111,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 13°C
Açık
Afyon
13°C
Açık
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 13°C

Emet MYO’da iki seminer birden

EMET MYO’DA İKİ SEMİNER BİRDEN

Emet MYO’da iki seminer birden
2

Emet Meslek Yüksekokulunda (MYO) Sosyolog Meltem Yıldırım Tekeli ile Araştırmacı Berra Yiğit’in konuşmacı olarak katıldıkları “Okul Öncesinde Aile Eğitimi ve Katılımı” ile “Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim” isimli seminerler gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Meslek Yüksekokulunun Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrencinin yanı sıra Emet Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Vedat Bakır, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Vedat Çetin ve Öğr. Gör. Serkan Yücel ile akademik ve idari personel katıldı.

Etkinlikte, okul öncesinde aile eğitimi ve katılımı bağlamında, Sosyolog Meltem Yıldırım Tekeli’nin konuşmacı olduğu “Bilişim Teknolojileri ve İnternetin Bilinçli Kullanımı” oturumunda, dijital okuryazarlığın önemi, dijital çağda ebeveyn olmak, dijital sağlığın sağlanması ile çocuk ve dijital medya konusu çocuğun gelişimi açısından oluşturduğu fırsatlar ve riskleriyle birlikte ele alındı. Sosyolog Tekeli, çocukların bilişim teknolojilerinin risklerinden korunması konusunda ailelerin ve öğretmenlerin neler yapabileceği ve bu konuda hangi araçlardan yararlanabileceğini anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Figen Karaferye konuşmasında, bir birey olarak çocuğun fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarının bir bütün olarak desteklenmesi ve geliştirilmesinde ailenin önemi ve öğretmenlerin rolüne değinerek, üniversitenin yürütmekte olduğu iki uluslararası proje olan “Digisel – Digitally Improving Social and Emotional Skills of Primary School Teachers” ve “Depcip – Digitised Education of Parent for Child Protection” Avrupa Birliği Erasmus+ projelerini bu bağlamda sürdürdükleri çalışmaları tanıttı.

Araştırmacı Berra Yiğit’in konuşmacı olduğu “Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Eğitimi” oturumunda, çocuklarda gelişim dönemlerine göre mahremiyet olgusu, gelişim alanlarında etkisi olan kuramlar ve çocuklarda mahremiyet bilincinin kazandırılması sürecinde neler yapılabileceği konusu paylaşıldı.

Oturumlarda soru-cevap, fikir paylaşımı ve değerlendirmelere yer verildi. Etkinliğin ikinci bölümünde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenmekte olan “Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim” isimli seminer gerçekleştirildi. Konuşmacı Berra Yiğit, toplumun en küçük birimi olan ailelerin sağlıklı bir temel ve sağlıklı bir yaşantıya sahip olmasının sağlıklı bir toplumun oluşmasındaki önemine değinerek, hayat arkadaşı seçiminde bilinçli hareket etmenin sağlıklı ve mutlu bireyler dolayısıyla sağlıklı ve mutlu aileler oluşmasına zemin hazırlayacağını belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.