Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Az Bulutlu
Afyon
9°C
Az Bulutlu
Pts 8°C
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 6°C

Eski̇şehi̇rde 903 Bi̇n Adet Yavru Sazan Balığı Salımı Yapıldı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN “2022 YILI SU KAYNAKLARININ BALIKLANDIRILMASI PROJESİ” KAPSAMINDA ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SU ÜRÜNLERİ KONTROL GÖREVLİLERİ TARAFINDAN İL GENELİNDE MEVCUT 32 SU KAYNAĞINA BALIKLANDIRMA FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “2022 yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” çerçevesinde Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri tarafından il genelinde mevcut 32 su kaynağına balıklandırma faaliyeti gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması, gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’’ yürütülüyor. Projesinde sazan, yayın, şabut, Karadeniz alası, doğal alabalık, çipura, levrek, granyöz, kalkan, mersin, lahoz türleri ile iç su ve denizlerde balıklandırma çalışmaları yapılmakta.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Adana – Seyhan Su Ürünleri Üretim Tesisi Müdürlüğü’nden temin edilen 903 bin adet yavru sazan balığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ekipleri tarafından Eskişehir’de bulunan tatlı su kaynaklarına bırakıldı. İlgili yavru sazan balıkları, Günyüzü İlçesi Günyüzü-1 ve Mercan göletleri, Tepebaşı İlçesi Yukarıkartal, Musaözü, Çukurhisar, Keskin göletleri, Seyitgazi İlçesi Yukarısöğüt, Aslanbeyli, Karaören göletleri ve Çatören Baraj Gölü, Alpu İlçesi Dereköy, Büğdüz, Özdenk, Koşmat göletleri, Gökçekaya ve Yenice Baraj Gölü, Beylikova İlçesi Okçu, Kızılcaören göletleri, Sivrihisar İlçesi Kaymaz, Oğlakçı, Bahçecik göletleri ve Gökpınar, Nasreddin Hoca Baraj Gölü İnönü İlçesi Dutluca-1 ve Dutluca-2 göletleri ile Aşağıkuzfındık Baraj Gölü, Mihallıççık İlçesi Ahırköy, Dağcı, Ömerköy, Güreş göletleri, Sarıcakaya İlçesi Beyyayla Göleti ve Odunpazarı Kanlıpınar Göleti’ne bırakıldı. Balıklandırma çalışmalarında su ürünleri yetiştiriciliği yapılmayan ve amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynakları tercih edildi. Ortalama ağırlıkları 2 gram civarında olan sazan yavrularının 3-4 senelik süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 cm’ye ulaşabilecekleri tahmin ediliyor.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü suya bırakılan yavru balıklar konusunda ise şu uyarılarda bulundu;

“Balıklandırma programının başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması bırakılan yavruların büyümesine ve en az bir kere üremesine imkan verilmelidir. Bu sebeple; balıkçılarımızın Su kaynaklarımızın kirletilmemesi ve tasarruflu kullanılması, su ürünleri stoklarımızın korunması ve avcılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığımızca yayımlanan 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ile getirilen düzenlemelere uygun avcılık yapmaları sularımızda ki doğal yaşamın devamı için önem arz etmektedir.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.