Dolar 34,3826
Euro 36,8470
Altın 2.970,27
BİST 9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Az Bulutlu
Afyon
14°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Eski̇şehi̇rde Üreti̇len Bakım Araçları İsvi̇çre Raylarında Hi̇zmet Verecek

ESKİŞEHİR’DE İMALATI YAPILAN 11 ADET BAKIM ARACI, İSVİÇRE DEMİR YOLLARINDA GÖREV YAPACAK.

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ), İsviçre demir yollarında hizmet verecek bakım aracının imalatına ve montajına Eskişehir’de başladı.

Kurumsal Web Tasarım

Eskişehir’de imalatı yapılan 11 adet bakım aracı, İsviçre demir yollarında görev yapacak. Amerikan menşeili Harsco firmasıyla ortak yürütülen projede, toplam 11 adet demir yolu bakım aracı İsviçre’de hizmet verecek. Henüz prototip imalat çalışmaları devam eden araçlar, raylarda oluşan elektrik arızaları, yol ve altyapı çalışmaları için kullanılabilecek. Testlerin ve homolagasyon çalışmalarının İsviçre demir yollarıyla birlikte gerçekleştirildiği bakım araçlarının 2 adet prototipinin, 2023 yılında teslim edilmesi bekleniyor.

Elektrik arızaları, yol ve altyapı çalışmaları için kullanılacak

Aracın kabiliyetlerinden ve teknik bilgilerinden bahseden TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürü Ali Rıza Isın, araçların testlerine henüz geçemediklerini belirtti. Şasinin üzerinde 4 modülün olduğunu söyleyen Isın, “İsviçre demir yolları için, 2+9 şeklinde demir yolu bakım aracı imalatının yapıldığı atölyede bulunuyoruz. Bu projeyi Amerikan menşeili Harsco firmasıyla birlikte yapıyoruz. Aracın özelliklerine geçecek olursak, şasinin üzerinde dört modül bulunuyor. Kabin 1, Kabin 2, personel ve makine odası şeklinde. Aracın kabiliyetlerinden bahsedecek olursak, üzerindeki vinç vasıtasıyla, demir yolunda hem kataner, yani elektrikle ilgili arızaları gidermek için hem de yol ve altyapıyla ilgili çalışmaları gidermek için ekipmanlar bulunuyor. Aynı zamanda alt yapıyla ilgili poz çalışmaları diye tabir ettiğimiz çalışmalar bu araçla yapılabiliyor” diye konuştu.

“2023 yılında 2 adet prototipin teslimi gerekiyor”

İki adet prototip imalatının ardından 9 adet daha araç üretileceğini dile getiren Ali Rıza Isın, projenin ihracata da katkı sağladığını vurguladı. Montaj, imalat ve testlerin komple Eskişehir’de yapıldığını belirten Isın, “Şu anda prototip imalat çalışmaları devam ediyor. Devamında İsviçre demir yolları için 9 adet daha yapılacak. Henüz testlerine geçemedik. Testlerin ve homogolasyon işlemlerinin İsviçre demir yollarıyla birlikte yapılması lazım. 2023 yılında 2 adet prototipin teslimi gerekiyor. İsviçre altyapısı ve demir yolu bakımı için yapılan bu araç, komple montajı, imalatı ve testleri Eskişehir TÜRASAŞ bölge müdürlüğünde yapılacak. Harsco’nun da TÜRASAŞ’ı seçme nedeni Türkiye’nin ve TÜRASAŞ’ın tecrübelerinden, daha önce yaptığı lokomotif imalatlarından kaynaklanıyor. Bir taraftan da ihracat gerçekleştirmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.