Dolar 34,4312
Euro 36,3574
Altın 2.836,97
BİST 9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 13°C
Az Bulutlu
Afyon
13°C
Az Bulutlu
Cts 10°C
Paz 11°C
Pts 11°C
Sal 14°C

Eski̇şehi̇ri̇n En Büyük Barajının Doluluk Oranı Geçen Yıla Göre Yüzde 3 Azaldı

ESKİŞEHİR’E SULAMA, İÇME VE KULLANMA SUYU TEMİN EDEN PORSUK BARAJI’NIN DOLULUK ORANI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 3 AZALDI.

Eski̇şehi̇ri̇n En Büyük Barajının Doluluk Oranı Geçen Yıla Göre Yüzde 3 Azaldı
2

Eskişehir’e sulama, içme ve kullanma suyu temin eden Porsuk Barajı’nın doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 3 azaldı.

Kurumsal Web Tasarım

Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre, 454 milyon metreküp işletme hacmiyle Eskişehir’in en büyük barajı olan Porsuk Barajı’nın doluluk oranı, 16 Ağustos itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azaldı. Geçen yıl Ağustos ayında 172 milyon metreküp aktif hacimle yüzde 37’si dolu olan barajın, bu yıl aynı dönemde 158 milyon metreküp su ile yüzde 34’ü dolu durumda. 166 bin dekar tarım arazisine sulama suyu temin eden baraj; içme, kullanma suyu, Eskişehir ilinin taşkınlardan korunması, sulama ve enerji üretimi amacıyla kullanılıyor. Bu amaçlara göre kullanım hisselerinin yüzde 21’ini içme suyu, yüzde 36’sını sulama, yüzde 28’ini taşkın koruma ve yüzde 15’ini enerji üretimi oluşturuyor.

DSİ çiftçileri uyardı

Yıllık ortalama 175-180 milyon metreküp sulama, içme ve kullanma suyu ihtiyacı olan Eskişehir’de, kurak geçen yıllar nedeniyle Porsuk Barajı’nda yeterli su depolanamadı. Bu nedenle uyarıda bulunan DSİ, Porsuk Çayı yatağına sulama suyu verilmesi taleplerinin karşılanması mümkün olmadığından çiftçilerin buna göre davranarak planlama yapmaları, büyük çaplı ekim yapmamaları, su ihtiyacı fazla olan bitkilerin ekilmemesi gerektiğini bildirdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.