Dolar 35,6989
Euro 37,3280
Altın 3.183,96
BİST 10.112,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
8°C
Hafif Yağmurlu
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 12°C

‘Eski Çalgılar İçin Yeni Müzik’ semineri

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE VERİLEN ESKİ ÇALGILAR İÇİN YENİ MÜZİK ADLI SEMİNERDE KONUŞAN PROF. DR. HAKKI ALPER MARAL, “MÜZİKOLOJİ, KOMPOZİSYON, İCRA VE ÇALGI YAPIM ORTAK BİR NOKTADA BİRLEŞİYOR VE ORTAYA MÜZİK ÇIKIYOR” DEDİ.

‘Eski Çalgılar İçin Yeni Müzik’ semineri
2

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Alper Maral, “Müzikoloji, kompozisyon, icra ve çalgı yapım ortak bir noktada birleşiyor ve ortaya müzik çıkıyor” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü tarafından “Eski Çalgılar İçin Yeni Müzik” semineri düzenlendi. Devlet Konservatuvarı Koral Çalgan Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Alper Maral konuşmacı olarak yer aldı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Onur Dülger ve Doç. Kaya Kılıç ile öğretim üyeleri Doç. Hale Basmacıoğlu, Doç. Ahmet Burak Basmacıoğlu ve Doç. Şenol Aydın’ın da katıldığı etkinliğe çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.

“Eski çağların enstrümanlarının ortaya çıkışında bir tını arayışı olduğunu da bilmemiz gerekiyor “

Seminerde eski çağ enstrümanlarının tarihine değinen Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Alper Maral, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler müzik diye çok farklı enstrümanlar, parçalar dinliyoruz aslında. Müzikoloji, kompozisyon, icra ve çalgı yapım ortak bir noktada birleşiyor ve ortaya müzik çıkıyor. Bunlardan herhangi biri eksik olduğunda müziğin tamamlanması da mümkün olmuyor. Eski çağların enstrümanlarının ortaya çıkışında bir tını arayışı olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Çalgı yapımıyla ise yeni bir evren tahayyülünden bahsediyoruz. Burada bir öğrencimizin çalgı üretmesi bir paradigma değişimi ve dönüşümünü tetikliyor çünkü arkasından o çalgıyı çalmak için talip olacak cesur bir müzisyen yetişiyor.”

Prof. Dr. Hakkı Alper Maral tarafından seminer sonrasında verilen dinleti, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.