Dolar 35,6527
Euro 37,1666
Altın 3.160,60
BİST 10.105,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
8°C
Hafif Yağmurlu
Per 10°C
Cum 9°C
Cts 7°C
Paz 10°C

ESOGÜ Hastanesi’nde otizm bilgilendirme standı açıldı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) SAĞLIK, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ POLİKLİNİKLER GİRİŞİNDE OTİZME DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI.

ESOGÜ Hastanesi’nde otizm bilgilendirme standı açıldı
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi poliklinikler girişinde otizme dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme standı açıldı.

Kurumsal Web Tasarım

ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Eyüboğlu’nun koordinatörlüğünde, Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen “Toplumun Otizm Spektrum Bozukluğu Konusundaki Farkındalığının Artırılması” isimli proje ile açılan stantta, hastalar ve hasta yakınlarına ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’ hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Otizm Spektrum Bozukluğu hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Murat Eyüboğlu, “Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edilebilecek gelişimsel bir farklılıktır. Otizm Spektrum Bozukluğunun başlıca belirtileri göz teması kurmama, ismi söylendiğinde dönüp bakmama, parmağıyla istediği şeyi göstermeme, yaşıtlarının oynadığı oyunlara ilgi duymama, durduğu yerde sallanma, parmak uçlarında yürüme, dönen nesnelere karşı ilgi duyma, takıntılı davranışlar gösterme, yaşıtlarından geri konuşma ya da hiç konuşmama ve isteklerini ağlayarak ifade etmeye çalışma olarak sıralanabilir. Çocuklarında bu belirtileri gözlemleyen ailelerin bir Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanına danışmalarını öneriyoruz.” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.