Dolar 34,3752
Euro 36,4895
Altın 2.874,75
BİST 9.226,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 10°C
Cts 8°C

GASKİ’nin deprem sonrası yönetimine övgü

GASKİ’nin deprem sonrası yönetimine övgü
2

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) deprem sonrası su yönetimi ile ilgili kent genelinde yürüttüğü çalışmalar özel bir televizyon programında takdir topladı.

Kurumsal Web Tasarım

GAZİANTEP (İGFA) – Programa konuk olan Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre ve Mühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından GBB’ye bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin kurumsal hesaplarından yaptığı bilgilendirici paylaşımların çok önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı, yaptığı konuşmada su yönetimi ile ilgili vatandaş odaklı paylaşımlarından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bu tür paylaşımlar halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi noktasında çok çok önemli. Bulduğumuz her suyu afet sonrasında tüketmemeliyiz. Hatta elimizi dahi sokmamalıyız. Çünkü yüksek miktarda patojen içerebilir. O dokunduğumuz sular patojen içeriyor ve yüzümüze gözüme sürdüğümüzde herhangi bir vücut organımıza sürdüğümüzde patojenleri vücudumuza da taşımış olacağız. Dolayısıyla halk sağlığını olumsuz etkileyecektir. Afet sonrasında kanalizasyon altyapılarının da hasar görmemiş olması için mutlaka ve mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor ve bunları kontrol etmeliyiz. Afetten sonra su kanal idareleri, valilikler ya da diğer yerel yönetimlerin duyurular yapması lazım halkımıza. Sularımız insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğe uygundur. Sularımızı tüketebilirsiniz şeklinde mutlaka bu bilgilendirmelerin olması gerekir. Bende dün bugün sosyal medyada da taradım. Görsel medyada da baktım bir miktar. Bazı valilikler ve belediyeler bu konuda açıklama yapmadığını gördük. Aslında çok önemli bir şey halk sağlığını tehdit eden bir konudan bahsediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.