Dolar 34,3955
Euro 36,2503
Altın 2.837,21
BİST 9.420,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Az Bulutlu
Afyon
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 10°C
Paz 11°C
Pts 13°C

Gastronomi̇ Kulübünden “Yerli̇ Malı Konferansı”

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ KULÜBÜ’NÜN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU “YERLİ MALI KONFERANSI” YOĞUN İLGİ İLE KARŞILANDI.

Anadolu Üniversitesi Gastronomi Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “Yerli Malı Konferansı” yoğun ilgi ile karşılandı.

Kurumsal Web Tasarım

Kongre Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen konferansa, Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen ve Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya konuşmacı olarak katıldı.

“Yaptıklarımız sadece aşçılıktan ibaret değil”

Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, konuşmasında, “Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak Türkiye’nin yedi bölgesinde de yedi farklı lezzet çalışmalarımız var. Yerel ve tarıma dayalı olan ürünlerle alakalı hem yerel kalkınmayı hem de ürünlerimizin dünya piyasalarına açılması ve marka değeri kazanması için çok önemli işler yapıyoruz. Yaptıklarımız sadece aşçılıktan ibaret değil. Biz mesleğimizde çok iyi olmak zorundayız, bize verilen bir ürünü bilgi birikim ve donanımımızla harmanlayıp işletmeyi veya müşteriyi memnun etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri turizme kazandırmaya çalışıyoruz”

Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen ise son yıllarda yenilenebilir enerji üzerine çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Yerli tohum ile ilgili çalışmalar yerel yönetimlerimizde de devam ediyor. Kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Yerli mallarla ilgili son yıllarda 900 üzerinde tescilli ürün var, Türkiye genelinde ek olarak tescil bekleyen 700 kadar ürün var. Eskişehir çok iyi bir mozaik. Turizm açısından bunu değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.