Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon -1°C
Hafif Kar Yağışlı
Afyon
-1°C
Hafif Kar Yağışlı
Paz 0°C
Pts 0°C
Sal 3°C
Çar 5°C

Gelecek için ‘Fatsantis’ dediler

Gelecek için ‘Fatsantis’ dediler
2

Müzik hayatını başarıyla sürdüren Emre Yokuş, geliri Ordu’nun Fatsa ilçesindeki üniversite öğrencilerine bağışlanan önemli bir projeye daha imzasını attı. Yazar ve yorumculuğunu Halit Dervişoğlu’nun yaptığı belgesel albümün müziklerini Emre Yokuş yaptı.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet ÇETİNKAYA / BİG (BURSA İGFA) – Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen ‘Fatsantis, Bir Kayıp Şehrin Hikâyesi’ isimli belgesel çalışma ses getirdi. Projenin müziğini yapan Emre Yokuş, öğrenciler için ellerinden gelenin en güzelini yapmaya her zaman hazır olduğunu söyledi. 

Yazarlığını ve yorumculuğunu Halit Dervişoğlu’nun yaptığı belgesel albümün müziklerini yapan Emre Yokuş, Ordu Fatsalı öğrenciler için kolları sıvadıklarını belirterek, “Gece gündüz demeden, canı gönülden emek verdiğim albüm, sanat ve müzik yönetmenliğini yaptığım bu projeyi, ben ve bana eşlik eden değerli müzisyen emekçi kardeşlerim adına gururla halkımıza sunduk. Altını çizmek isterim ki müzikleri tamamen kendim besteledim” dedi. 

ALBÜME TYSD FATSA ŞUBESİNDEN ULAŞILABİLİYOR

Söz konusu projenin için en büyük özelliğinin tüm gelirinin üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek olması olduğunu ifade eden Yokuş, eğitime, bilime verilen bu değer ve bağışlanan bu projede yer almanın kendisi için de gurur verici olduğunu söyledi. Yokuş, tüm gelirlerinin öğrenci kardeşlerimize bağışlandığı bu albümü temin etmek ve öğrencilere destek olmak isteyenlerin Türkiye Yardım Severler Derneği Fatsa Şubesi’ne ulaşabileceklerini kaydetti.

KALBİNİN YARISI MEMLEKETİNDE KALDI

Projeyi hayata geçiren isim olan Halit Dervişoğlu, Fatsa’nın herhangi bir kasaba olmadığını belirterek, “‘Fatsantis, Bir Kayıp Şehrin Hikâyesi”nin çıkışına vesile olduğunu söyledi. “Kasaba kültürü ile yoğrulmuş ve yetiştirilmiş insanlar anlar ancak beni” diyen Dervişoğlu, “Fatsa herhangi bir kasaba değildir. Siyasi ve toplumsal farklılıkları ile bırakın ülkemizi, dünyaca mercek altına alınıp merakla izlenen bir kasaba ve ben de o kasabanın uzun tarihinde izler bırakmış bir ailenin ferdiydim. Bu yüzden kolay değildi benim için sırtımı dönüp gitmek. Bu çelişkilerle geçirdim metropollerde ömrümü. Beden bir yerde gönül başka yerde. Bir şeyler yapmalıydım bir şeyler, vefa borcumu ödemek zorundaydım o topraklara ki ruhum da huzur bulsun. 2014’te Fatsambul Destanı’nı yazdım ve bir video kliple geçmişimizi geleceğe taşıdım. 32 dakikalık bu şiirsel dilde anlatımlı belgesel çalışmamı bir kuruşuna dokunmadan TYSD Fatsa Şubesi’ne devrettim” diye konuştu.

İyi bir müzik dinleyicisi olduğunu söyleyen Dervişoğlu, sırtında bağlaması ile Anadolu’yu gezen Emre Yokuş’la projenin daha da vücut bulduğunu söyledi. Fatsa için üçüncü ve son çalışmasınıda da Emre Yokuş’la birlikte yapmak istediğini belirten Dervişoğlu, hem kendi adına, hem de öğrenciler adına kendisine emek ve katkılarından ötürü bir kez daha teşekkür etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.