Dolar 34,3732
Euro 36,7920
Altın 2.971,29
BİST 9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Az Bulutlu
Afyon
14°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Gelecek kaygısıyla nasıl başa çıkılır?

Gelecek kaygısıyla nasıl başa çıkılır?
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İlminur ATÇI – Musa YEŞİLDAĞ – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Sağlıklı düşünce ile zorlayıcı düşünce arasındaki fakın iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Çetin, “İnsanın zihninden gün içinde çok fazla düşünce geçiyor. O düşüncelerden bazılarını sağlıklı olarak klasmanlayabiliriz.” dedi.

Gelecek kaygısının ortamdan uzaklaşma hali gibi olduğunu belirten Çetin, “Sanki bir süre sonra bu düşünceler çok arttığında kişi sosyal hayata da adapte olamıyormuş gibi görünüyor. Dışarıdan da böyle görünüyor. Belki ilk zamanlarda dışarıdan çok fark edilmeyebilir ama uzun vadede kişinin sosyal hayatını da elinden alıyor.” ifadelerini kullandı.

“HAYATIN DAHA TAM OTURMADIĞI YAŞLAR BİRAZ DAHA GELECEK KAYGISININ FAZLA OLDUĞU YAŞLAR”

Gelecek kaygısı tanısı için psikososyal bazı teorilerin var olduğunu vurgulayan Çetin, “Onlara göre tabii, hayatın daha tam oturmadığı yaşlar biraz daha gelecek kaygısının fazla olduğu yaşlar oluyor. İnanın bunu yaş ortalamasıyla sınırlamak da çok mümkün değil. Üniversiteden mezun olup da kendi ile ilgili güvenlik algısı çok yerinde olan, kendine değer ve birisinin hangi yaşta olduğu da çok önemli değil. Onu kişinin kendi ile ilgili algısına bağlanmak lazım yaştan ziyade bence. Kişinin kendini tanımlaması ile alakalı” dedi.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.