Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Az Bulutlu
Afyon
9°C
Az Bulutlu
Pts 9°C
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 6°C

Genç sanatçı Eskişehir’i ’Filografi’ sanatıyla birleştirdi

ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN 18 YAŞINDAKİ FİLOGRAFI SANATÇISI HASAN ÖZBEY OZAR, ODUNPAZARI EVLERİNİN BULUNDUĞU TARİHİ BÖLGEDE ESERLERİNİ SERGİLİYOR.

Genç sanatçı Eskişehir’i ’Filografi’ sanatıyla birleştirdi
2

Eskişehir’de yaşayan 18 yaşındaki filografı sanatı ile uğraşan Hasan Özbey Ozar, kullandığı kilometrelerce bakır tel ile Eskişehir’i resmediyor.

Kurumsal Web Tasarım

Odunpazarı bölgesinde hafta sonu eserlerini sergileme fırsatı bulan Hasan Özbey Ozar, pandemiyle başladığı sanatta birbirinden farklı eserler üretmeyi başardı. İnternette gördüğü filografi sanatını, tutkusu haline getiren Hasan Özbey Ozar, boş zamanlarında birçok eser üretiyor. Kilometrelerce renkli bakır teli, binlerce çivinin arasından sararak birbirinden güzel resimleri ortaya çıkarak Ozar’ın aralarında Eskişehir’i de resmettiği toplam 50’den fazla yaptığı çalışma bulunuyor. Eskişehirliler ve turistler tarafından beğeniyle karşılanan eserlerin en ilginç olanları ise Eskişehir’in tanınan yerleri ve Osmanlı Tuğrası.

Filografi sanatının düşünüldüğünden daha zor olduğunu belirten Ozar, yapım aşamasının oldukça zaman aldığını dile getirdi. Bu hobiye boş zamanlarında vakit geçirmek için başladığını söyleyen genç sanatçı, çevresindeki insanların oldukça şaşırdığını aktardı. Eserlerinin oluşum sürecinden bahseden Ozar, “Filografi, tahtanın üzerine çivi çaktıktan sonra bakır telle resmettiğimiz çerçeveli bir sanat. Boş zamanlarımda vakit geçirmek amacıyla kendime bir hobi edindim bu sanata öyle başladım. Önceden resimlerini gördüğüm bir sanattı hoşuma gidiyordu. Yapım aşaması çok zaman alıyor. Yaklaşık bir tablo insanın 1 ayını falan alabiliyor İlk önce tahta almak gerekiyor. Tahtaları çalışacağım boyutta kestiriyorum. Sonrasında çiviler, bakır teller derken çok uzun sürüyor. Eskişehir’i resmettiğim 3 farklı filografi çalışmam var, daha da arttıracağım. Burada ise toplam 50 tane çalışmam bulunmakta” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.