Dolar 35,3952
Euro 36,3752
Altın 3.024,91
BİST 9.961,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 7°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
7°C
Parçalı Bulutlu
Cum 7°C
Cts 6°C
Paz 8°C
Pts 12°C

İl Sağlık Müdürü Bilge’den 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü mesajı

ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. UĞUR BİLGE, “8 MAYIS DÜNYA TALASEMİ GÜNÜ” DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLAYARAK TALASEMİ HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

İl Sağlık Müdürü Bilge’den 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü mesajı
2

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Talasemi hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Mesajında Talasemi hastalığı hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilge, “Talasemi ve diğer kalıtsal kan hastalıklarının önemini vurgulamak ve toplumda farkındalık oluşturmak adına, 1993 yılından bu yana tüm dünyada ‘8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’ olarak anılmaktadır. Talasemi ve orak hücre anemisi başta olmak üzere kalıtsal kan hastalıkları ülkemizde ve dünyada önemli bir halk sağlığı sorunudur. Ülkemizde akraba evliliklerinin fazla olması, genetik geçişli bir hastalık olan Talasemi’nin görülme sıklığını arttırmakta, her yıl yüzlerce hastalıklı çocuk dünyaya gelmekte, aileler ve toplum maddi manevi zarara uğramaktadır. Talasemi taşıyıcılarının büyük çoğunluğu bu hastalığı taşıdıklarını bilmezler. Ancak Talasemi hastası bir çocuk sahibi olduklarında ya da özel kan testi yaptırdıklarında öğrenirler. Talasemi deride solukluk, halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı, gelişme geriliği gibi belirtilerle gösterir. Bazı vakalarda demir eksikliği anemisi ile birlikte görülmekle beraber, sıklıkla demir eksikliği anemisi ile karıştırılabilmekte ve bu nedenle özel testle tanının kesinleştirilmesi önem arz etmektedir” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.