Dolar 35,2188
Euro 36,7843
Altın 2.977,51
BİST 9.719,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Az Bulutlu
Afyon
9°C
Az Bulutlu
Pts 9°C
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 6°C

KKTC ve Nijerya ile imzalanan 2 milletlerarası anlaşma ‘Resmi’leşti

KKTC ve Nijerya ile imzalanan 2 milletlerarası anlaşma ‘Resmi’leşti
2

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Nijerya arasında imzalanan anlaşmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmî Gazete’de yayımlandı.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Türkiye ve KKTC arasında 17 Ekim 2022’de Ankara’da imzalanan “Türkiye ile KKTC Arasında Geçitkale Hava Meydanı Enerji Nakil Hatlarının Deplase Edilmesine İlişkin Protokol” Resmî Gazete’de yer aldı.

Anlaşma, KKTC’de Geçitkale Deniz Hava Üs Komutanlığı kullanımında olan Geçitkale Hava Meydanı Enerji Nakil Hatları Deplase işlemine yönelik, Türkiye Millî Savunma Bakanlığı ile KKTC’den Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ve KKTC Elektrik Kurumu (KIBTEK) tarafından proje hazırlanmasını, onay ve yapım faaliyetlerinin ortak gerçekleştirilmesini içeriyor.

Protokolle söz konusu enerji nakil hatlarının havaalanı trafiğini engellemeyecek şekilde deplase işleminin yapılması amaçlanıyor.

NİJERYA İLE MADENCİLİK ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Türkiye ve Nijerya’nın 20 Ekim 2021’de başkent Abuja’da imzaladığı “Türkiye ile Nijerya Arasında Madencilik Alanında İş birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” da onaylandı.

Anlaşmanın amacının, iki ülkenin uzmanlıkları ve kalkınma ihtiyaçları göz önünde bulundurularak madencilik alanındaki işbirliğinin karşılıklı anlayış temelinde geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Mutabakat zaptı kapsamında iş birliği alanları; maden kaynaklarının keşfi, madencilik kanunlarının düzenlenmesi ve uygulanması, madencilik alanında seminer, konferans ve toplantılar düzenlenmesi, maden arama, jeolojik araştırma ve laboratuvar çalışmaları alanında eğitim programları yapılması, mineral zenginleştirmede teknik iş birliği, daha güvenli madencilik uygulamaları ve madencilik sektöründeki uzmanlık, beceri ve insan kapasitesi oluşturulmasını kapsıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.