Dolar 35,2537
Euro 36,7746
Altın 2.963,86
BİST 9.644,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 6°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
6°C
Hafif Yağmurlu
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 6°C
Cts 6°C

Kocaeli’de otizmli çocuklara umut oluyor

Kocaeli’de otizmli çocuklara umut oluyor
2

Kocaeli’de otizm spektrum bozukluğu tanılı bireylere ve ailelerine bütüncül hizmet sunmak amacıyla eğitim, sağlık ve spor alanlarında çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocuklara umut oluyor.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, otizme sahip bireylerin hayatlarını daha fazla kolaylaştıran ve yaşama adapte olmalarını sağlayan projelerle otizmli çocuklara umut oluyor.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırmasını hedefleyen Büyükşehir, sağlık destek hizmetleri kapsamında hayata geçirdiği ‘Probiyotik Ürün Geliştirme, Üretme ve Beslenme Danışmanlığı Projesi’ ile tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Proje kapsamında Kocaeli’de ikamet eden ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’ tanısı bulunan bireylere probiyotik ürünler ücretsiz olarak verilerek, onlara uygun beslenme alışkanlığı sağlanması amaçlanıyor. Bu doğrultuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile probiyotik ürünler için ARGE çalışmaları devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli tarafından yürütülen saha çalışması ile otizm tanısı bulunan bireyler tespit ediliyor. Çalışma dahilinde otizm tanısı bulunan bireylerin aileleri ile yüzü yüze görüşen uzman personeller,  detaylı bilgi alarak kişiye özgü formlar oluşturuyor.

Oluşturulan formların Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri tarafından değerlendirilmesinden sonra, probiyotik ürünlerin ücretsiz bir şekilde otizm tanılı bin bireye ulaştırılması hedefleniyor.

Probiyotik ürün projesine başvurular Büyükşehir’in 153 numaralı Çağrı Merkezi’nden yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.