Dolar 35,2537
Euro 36,7746
Altın 2.963,86
BİST 9.644,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 6°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
6°C
Hafif Yağmurlu
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 6°C
Cts 6°C

Kocaeli’nin en güzel koylarından Sardala’ya yakın takip

Kocaeli’nin en güzel koylarından Sardala’ya yakın takip
2

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK-MAM tarafından birlikte sürdürülen “İzmit Körfezi Su Kalitesi İzleme Çalışmaları” kapsamında Sardala’daki deniz çöpleri toplandı.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA) – Hayata geçirdiği çevre projeleri ile hem denizde hem de karada doğal yaşama önemli katkılar sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birçok farklı kurum ile iş bilirliği yapıyor.

2007 yılından bu yana Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TUBİTAK-MAM) ile “İzmit Körfezi Su Kalitesi İzleme Çalışmaları” projesi yürütülüyor. Proje ile başlatılan deniz çöpleri izleme programı kapsamında; Kandıra ilçesinde bulunan ve Kocaeli’nin en güzel koylarından birisi olan Sardala Koyu’nda, deniz çöplerinin toplanarak ayrıştırılması gerçekleştirildi.

DENİZ ÇÖPLERİ 8 TÜRDE AYRIŞTIRILIYOR  

Proje kapsamında 2023 yılı içerisinde 4 mevsim olarak yapılması planlanan çalışmanın ilki Kandıra Sardala Koyu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve TUBİTAK-MAM’dan gelen uzman personeller, Sardala Koyu’ndaki deniz çöplerini plastik, kauçuk, tekstil, kağıt ahşap, metal, cam/seramik ve diğer materyaller olacak şekilde 8 kategoride ayrıştırdı. Ayrıştırılan bu çöpler ağırlıkları ve sayıları ile birlikte kayıt altına alındı.  

Yürütülen proje kapsamında, deniz çöplerine yönelik sahil çöpü tespiti ve değerlendirmesi pilot çalışması yapıldı.

Çalışmanın ilk sonuçlarına göre; toplanan atıkların büyük bir bölümünün plastik atıklardan oluştuğu anlaşıldı.

4 mevsim olarak gerçekleştirilecek söz konusu faaliyet sonrasında deniz çöplerine yönelik durum karşılaştırılması yapılması ve bundan sonraki çevre çalışmalarına veri altyapısı oluşturulması planlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.