Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon -1°C
Hafif Kar Yağışlı
Afyon
-1°C
Hafif Kar Yağışlı
Paz -1°C
Pts 1°C
Sal 4°C
Çar 5°C

Kütahyada Taş Ve Gümüş Takıya Dönüştü

Kütahya’da Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 2 milyon 37 bin TL bütçeli ’Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor’ projesi tamamlandı.

Kurumsal Web Tasarım

Kursa katılan engellilerin sertifikaları Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, proje ekibi Prof. Dr. Levent Mercin ve Doç. Dr. Haldun Şekerci tarafından takdim edildi. ’Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor’ projesinin özel bir proje olduğunu belirten proje ekibinden Doç. Dr. Haldun Şekerci, “Engelli vatandaşlarımızın hayatın içerisinde yer alması ve kendilerini değerli hissetmesi bizim için çok kıymetli. Engelli vatandaşlarımız, ’Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor’ projesinin hayata geçmesiyle birlikte öğrenecek, üretecek ve istihdam edilecekler” dedi.

Projenin genel amaçları hakkında bilgiler veren Şekerci, “UNESCO tarafından zanaat ve halk sanatları alanında ilan edilen Kütahya’da süs taşı şekillendirme ve gümüş takı işlemeciliği gibi ilin tarihinde yer alan ancak unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat alanı yeniden canlandı. Başta engelli bireyler olmak üzere dezavantajlı grupların istihdamının ve istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik alternatif bir iş kolunun oluşturulmasına katkı sağladık” diye konuştu.

Proje çerçevesinde 100 engelliye temel ve butik kuyumculuk, 20 engelliye ise ileri takı tasarımı ve üretimi konusunda eğitim verildiğini belirten Şekerci, 5 modül eğitimin toplam bin 280 saat sürdüğünü ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.