Dolar 34,4751
Euro 36,2672
Altın 2.955,33
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 16°C
Cts -1°C
Paz 0°C
Pts 1°C

Kütahyada Yeşi̇lay Elçi̇leri̇ Projesi̇

KÜTAHYA’DA “YEŞİLAY ELÇİLERİ PROJESİ” HAYATA GEÇİYOR. YEŞİLAY KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI PROF. DR. FULYA TOPÇUOĞLU ÜNAL VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, HAYATA GEÇİRİLEN PROJE HAKKINDA KAMUOYUNA BİLGİLER VERDİ.

Kütahya’da “Yeşilay Elçileri Projesi” hayata geçiyor. Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, hayata geçirilen proje hakkında kamuoyuna bilgiler verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Türkiye genelinde 120 şubesi ve 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele vermek amacıyla ’Yeşilay elçileri’ projesini hayata geçirdi.

Ünal, yapılan bu önemli çalışmalar hakkında açıklamalar yaparak, projenin önemine dikkati çekti. Ünal, “Yeşilay elçisi projesi; bağımlılıkla mücadelede toplumun yerel dinamiklerini, mahalle esnafını, harekete geçirerek toplumun mücadele bilincinin artırılmasını ve bu yolla bağımlılıkları önlemeyi hedefliyor. Çocuk ve gençlerin çoğunlukla ilişkide olduğu meslek gruplarını belirleyen Yeşilay, bu meslek grupları aracılığıyla, toplumsal duyarlılığın sokaktan mahalleye, mahalleden ilçe ve il merkezlerine kadar gönüllü esnaf üzerinden yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Proje çerçevesinde kuaför, güzellik salonu, kafeterya, internet kafe, büfe, kahvehane, giyim mağazası, kırtasiye, eczane olmak üzere dokuz meslek dalı seçildi. Bu mesleklerden projeye gönüllü olarak katılan esnaf; bulundukları bölgede madde bağımlılığına uygun ortam oluşturan metruk binaları, alkol kullanılan izbe yerleri ve atıl halde bulunan parkları bildirerek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacaklar. Yeşilay Elçileri, ayrıca mahallelerinde alkol ile madde kullanan birey veya yakınlarını destek almak üzere muhtarlıklara, tedavi görmek isteyenleri de YEDAM’a yönlendirecekler. Projeye katılan gönüllü esnafın, dükkânının girişine herkesin göreceği şekilde Yeşilay elçisi etiketi asması; Yeşilay tarafından verilen bilgi kitapçıklarını halka dağıtması sağlanacak” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.