Dolar 35,6798
Euro 37,4767
Altın 3.181,09
BİST 10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
8°C
Hafif Yağmurlu
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 12°C

Mahmudi̇yeli̇ Kadınlardan Atçılığa Destek

MAHMUDİYE KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ’NCE KADINLARI ÜRETİME KATARAK, PEK ÇOK YÖRESEL ÜRÜNÜ YENİDEN GÜNDEME GETİRMENİN YANI SIRA KOŞU ATI YETİŞTİRİCİLİĞİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN DERNEĞİN DİKİŞ ATÖLYESİNDE AT MALZEMELERİ ÜRETİLİYOR.

Mahmudiye Kadın Dayanışma Derneği tarafından dikiş atölyesinde at malzemeleri üretimi yapılıyor.

Kurumsal Web Tasarım

Mahmudiye Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Sabriye Elbastı, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Mahmudiye Kadın Dayanışma Derneği 2021 yılının eylül ayında bölge kadınlarının geleneksel yemekleri yaparak bir araya toplanmasıyla kurulduğunu anlatan Elbastı, 19 Şubat tarihinde dokuz kurucu üyesiyle resmi olarak faaliyete geçtiğini söyledi.

Derneğin, dayanışma ve paylaşma esasına dayanarak üretmeyi en önemli amaç olarak belirlediğini dile getiren Elbastı, “Geleneksel lezzetimiz olan bostan balını, tarladan üyelerimiz aracılığı ile topladığımız karpuzları atalarımızdan kalma kara kazanlarda 24 saat kaynatarak ürettiğimiz, gelecek nesillere aktarmak ve böylece bölge kadınlarının üretime katılmasını sağlamak derneğimizin en önemli hedefidir” şeklinde konuştu.

“Mahmudiyeli kadınlar atçılığa destek verecek”

Bunun yanı sıra 1800’lerden miras kalan koşu atı yetiştiriciliğine kadınların da katkı sağlayabileceğini göstermek için derneğin dikiş atölyesinde at malzemeleri ürettiklerini belirten Elbastı, konuşmasının devamında şu ifadelere yere verdi “Atölyelerimizde ESMEK destekli mesleki eğitim programları ile yalnız kadınlarımıza değil yaz döneminde gerçekleştirilen diğer programlar ile çocuklarımıza da destek oluyoruz. Ayrıca el sanatlarını unutmayan derneğimiz yöremizin vazgeçilmez mekik ve firkete oyalarını takı tasarımlarında kullanmakta. Mahmudiye kadınları olarak nihai hedefimiz üreten kadını ülke ekonomisi içinde aktif hale getirmek ve bölgenin refah düzeyini arttırmak.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.