Dolar 35,2470
Euro 36,6936
Altın 2.966,00
BİST 9.626,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Yağmurlu
Afyon
8°C
Yağmurlu
Sal 6°C
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 6°C

Meyve bahçelerinde zirai mücadele çalışmaları devam ediyor

MEYVE BAHÇELERİNDE ZİRAİ MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Meyve bahçelerinde zirai mücadele çalışmaları devam ediyor
2

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde meyve üreticileri, baharın gelmesi ile birlikte meyve bahçelerinde ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Kurumsal Web Tasarım

Geçimi tarım ve özellikle meyvecilik olan bölge halkı, baharın gelmesi ile her yıl olduğu gibi bu yılda hummalı bir çalışmaya başladılar. Kiraz ve vişne ağaçlarının çiçekte başlayan ilaçlama çalışmaları hasada 20 gün kalıncaya tadar devam ediyor.

İlaçlamanın önemli olduğunu belirten Pazarlar Ziraat Odası Başkanı Kamil Ünal, “İlçemizin tek geçim kaynağı olan meyvecilik için olmazsa olmazlarından olan ilaçlama çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlündeki Ziraat Mühendislerin tavsiye ve reçete ettikleri ilaçlar ile gereken alanlarda ilaçlama yapıyor. Bu yıl kiraz rekoltemiz önceki yıllara göre yaklaşık yüzde 80 daha düşük. Çiftçimizin durumu çok kötü. Buna rağmen üreticilerimiz ürünlerine en iyi şekilde ilaçlama ve bakımlarını tam yapıyorlar” dedi.

Reçeteli ilaçlamanın önemine vurgu yapan Ziraat Odası Başkanı Ünal, meyve bahçelerindeki probleme göre reçete yazma yetki Belgesine sahip olan Ziraat Mühendisleri tarafından tavsiye edilen ilaçların bitki koruma ürünü uygulama belgesi olan kişilerce kullanılması gerektiğini ifade etti. Ünal, bu sistemle aşırı ilaç kullanımını önleyerek üreticinin tarımsal girdi miktarını azaltıp üretim maliyetlerini düştüğünü ve ekolojik dengenin korunduğunu belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.