Dolar 35,7571
Euro 37,5519
Altın 3.150,69
BİST 9.997,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Sal 12°C
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 10°C

“Mühendi̇s Ve Mi̇marlarımız Doğaya Zarar Verecek Projelerden Kaçınmalı”

“MÜHENDİS VE MİMARLARIMIZ DOĞAYA ZARAR VERECEK PROJELERDEN KAÇINMALIDIR”

“Mühendi̇s Ve Mi̇marlarımız Doğaya Zarar Verecek Projelerden Kaçınmalı”
2

Jeoloji Mühendisleri Odası Kütahya İl Temsilcisi Yahya Daban, mühendis ve mimarların doğaya zarar verecek projelerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Daban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehirlerimiz betona boğulmamış, yeşil alan, park, bahçe, sosyal hizmet alanları, ulaşım, bisiklet yolları, yürüyüş yolları gibi yapıların da yer aldığı yaşanabilir ve huzurlu şehirler olmalıdır. Mühendis ve mimarlarımız doğaya zarar verecek, doğayı tahrip edecek projelerde yer almaktan ve bunları uygulamaktan kaçınmalıdır. Özellikle jeoteknik açıdan sorunlu zeminleri bir takım iyileştirme yöntemleri uygulayarak yapılaşmaya açmak, buralara bina dikmek yerine, sağlam, sorunsuz, tarımsal açıdan verimsiz bölgelerde yapılaşmaya gidilmelidir. Tarım alanları kesinlikle imara açılmamalıdır” dedi.

“Betonarme tek çözüm değildir”

Betonarme tek çözüm olamadığına dikkat çeken Yahya Daban, ”Şehirleşme sözünden ne anladığımız çok önemlidir. Betonarme tek çözüm değildir. Vazgeçilmez değildir. Geleneksel yapı yöntemleri de teşvik edilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır. Yüksek kar hırsı ile her yer betona gömülmemelidir. Parası olan herkes müteahhitlik yapamamalı. mühendis ve mimarlar mesleğin gereklerini müteahhit baskısı altında kalmadan rahatlıkla uygulayabilmeli, sağlam, estetik, güvenilir binalar yapmalıdır. Bugün binlerce mühendis ve mimarımız vardır. Büyük projeler sadece büyük firmalara dağıtılıp geçilmemeli, yereldeki mühendis, mimar, hatta esnafın bu projelere katkı vermesi sağlanmalıdır. Türkiye’de işgücü açığı bulunmaktadır. Özellikle inşaat sektörüne yönelik teknik eleman, işini iyi bilen, iyi yapan usta sıkıntısı çekilmektedir” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.