Dolar 34,3462
Euro 37,1107
Altın 2.988,23
BİST 8.946,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 14°C
Açık
Afyon
14°C
Açık
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 13°C

(Özel) Merhum Babasının Hayali̇ni̇ Gerçekleşti̇rdi̇

KÜTAHYA’DA, MERHUM BABASI ÇİNİ USTASI SITKI OLÇAR’IN HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREN NİDA OLÇAR, SOFÇA KÖYÜNDE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK LAVANTA BAHÇESİ İÇİN İLK ADIMI ATTI.

Kütahya’da, merhum babası çini ustası Sıtkı Olçar’ın hayalini gerçeğe dönüştüren Nida Olçar, Sofça köyünde Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesi için ilk adımı attı.

Kurumsal Web Tasarım

Kütahya-Eskişehir yolu üzerindeki Porsuk Barajı kenarında babasından kalan topraklarda, babasının hayallerini gerçeğe dönüştüren Olçar, Lavanta Bahçesi için 21 dönümlük alana dikim işlemlerini gerçekleştirdi. Babası gibi kendisi de çini sanatçısı olan Nida Olçar, “Ben 11 yıldır elimden geldiğince bu ocağın bacasını tüttürüp onun gerçekleştirmeye ömrünün yetmediği projelerine kendi hayallerimi de katarak yaşatmaya çalışıyorum” dedi.

Olçar, “Bildiğiniz gibi, burası rahmetli babam Sıtkı Usta’nın 35 yıllık evi, atölyesi, ocağı. Ben de 11 yıldır elimden geldiğince bu ocağın bacasını tüttürüp onun gerçekleştirmeye ömrünün yetmediği projelerine kendi hayallerimi de katarak yaşatmaya çalışıyorum. Bugün köyden ablalarımız ile lavanta ekimi gerçekleştiriyoruz. Burada büyük bir bankanın da desteği ile birlikte büyük bir projeye başladık. Mutfak sanatları müzesi yer alıyor projemizde. Burada Kütahya çinisinin yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş reçetelerimiz ve yerel yemeklerimiz sergilenecek. Kasım da ektiğimiz lavantalarımız Mayıs-Haziran ayında inşallah çiçeklerini açacak. Aynı zamanda buraya mutfak sanatları merkezimizi kurduk yılbaşına kadar faaliyete geçmesini planlıyoruz. Kütahya‘nın çinisinin yanında eskimeyen yerel yemek reçetelerinden tatlar sunacağız. Lavanta tarlaları Isparta Burdur Afyon ve Bilecik bölgelerinde çok yaygın. ’Sıtkı lavanta projesi’ Türkiye’nin en donanımlı Lavanta köyü olmaya aday. İçerisinde tıbbi aromatik bitki Merkezi, ATV yolları, serası, Tıny houseları, çadır kamp alanları ve karavan park alanları ile kendi enerjisini üreten çevre dostu Kütahya‘nın Turizm konusunda çehresine büyük zenginlik katacak bir tesis olacaktır. Şuan çevremizde ki birçok il turizm ve tanıtım konusunda bu modadan yararlanıyor. Resmi gazete de yayınlanan izinler ile ormanlara ve milli parklara bu tesisler kuruluyor. Ben de bir kadın girişimci olarak bir bankanın desteğiyle tarıma yöneldim. Bundan 3 ay sonra burayı çok farklı göreceksiniz. 21 dönüm alana kurmaya başladığımız bahçemiz doğal çekim stüdyosu olacak inşallah” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.