Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Az Bulutlu
Afyon
9°C
Az Bulutlu
Pts 9°C
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 6°C

Rektör Kazım Uysal: “Günümüzün Savaşları Artık Bi̇li̇m, Teknoloji̇ Ve Ekonomi̇ İle Oluyor”

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KAZIM UYSAL, GÜNÜMÜZDE SAVAŞLARIN ARTIK BİLİM, TEKNOLOJİ VE EKONOMİYLE OLDUĞUNU İFADE ETTİ.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ’DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, günümüzde savaşların artık bilim, teknoloji ve ekonomiyle olduğunu ifade etti.

Kurumsal Web Tasarım

Basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısı düzenleyen Uysal, Kütahya Dumlupınar Teknokenti’nde doluluk oranının yüzde yüz seviyesine ulaştığını dile getirdi.

Uysal, “Bilindiği gibi, görevi geldiğimizde Kütahya Dumlupınar Teknokent’i kapanmıştı. Yani bakanlık karar vermiş ve kapanmıştı. Bizler, tekrar açılması için adeta yalvardık ’bir deneyin’ dedik. Dediler ki ’tamam deneyelim’. Çünkü biz geldiğimiz zaman daha inşaat pislikleri temizlenememiş bir teknokentimiz vardı. Kendi ayakları üzerinde durması imkansızdı. Biz buradan kendi arkadaşlarımızı gönderdik. Fonlarımız ile oraya para aktardık. Altyapıyı gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada yüzde 100 doluluğa ulaştık, Kütahya’nın koca bir üniversitesi var. Milletimiz, teknoloji üretmeden bilgi üretmeden başkasının ürettiği bilgiyi kullanarak, hep geriden gitmeye mahkum olacaktı. Günümüzde biliyorsunuz eskisi gibi öyle köle alıp satmak yok. Eskisi gibi meydan savaşları yok. Günümüzün savaşları bilim ile, teknoloji ile ve ekonomi ile oluyor. Günümüzün köle müessesesi maalesef bilgide. Günümüzde biliyorsunuz; milletimizi teknolojide geri bırakıp, seni çalıştırıp kendi ürettiği patent, bilgi ve teknolojiyi sana satıp, emeksiz para kazanmak. Muhakkak bilgi ve teknoloji üretmemiz lazım. Teknokent üniversitemiz ile sanayi arasında bir köprü olmuştur” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.