Dolar 35,6787
Euro 37,5215
Altın 3.182,04
BİST 10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Yağmurlu
Afyon
8°C
Yağmurlu
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 12°C

Seracılıkta Karbondioksit İhtiyacı

Bitkiler dışarıdan aldıkları besin maddelerini kendi besin maddelerine çevirebilmek için karbondioksite ihtiyaç duyarlar.

Seracılıkta Karbondioksit İhtiyacı
2

Bitkiler dışarıdan aldıkları besin maddelerini kendi besin maddelerine çevirebilmek için karbondioksite ihtiyaç duyarlar. Green Climatebitkilerin gerekli karbondioksit salınımını destekler. Şu anda havadaki CO2 miktarı yaklaşık 350 ppm olup, bitkilerin fotosentez yapması için yeterlidir. Ancak tesisin üretimi ve verimi artırmak için ihtiyaç duyduğu CO2 miktarı 1000ppm civarındadır. Seralarda yakıt kazanlarından veya sıvı tanklarından çıkan CO2’nin kullanımı belirli ölçüm ve kontrollere tabidir.

Kurumsal Web Tasarım

Bitkilerin Karbondioksit Gereksinimi

Bitkilerin fotosentez yoluyla besin ürettikleri iyi bilinmektedir. Fotosentez, bitkilerin besin yapmak için ışık enerjisini topraktan çıkardıkları su ve havadan çıkardıkları karbondioksit (CO2) ile birleştirdiği süreçtir.

Bitkilerin Fotosentez ve Karbondioksit İhtiyacı

Green climatebitkilerin karbondioksit salınımını geliştirici seracılık sektöründe kullanır. Karbondioksit, fotosentezin en önemli yapı taşlarından biridir. Ortamdaki karbondioksit sera Co2 miktarı, bitki büyümesinde ve verimliliğinde çok önemli bir rol oynar. Fotosentez işleminin başlaması için ortamda karbondioksit  sera CO2 bulunması gerekir.

Ortamdaki karbondioksit,  (CO2) 150 ppm’in altına düştüğünde fotosentez imkansız hale gelir ve bitkiler ölmeye başlar. 100 ppm’nin altında fotosentez tamamen durur ve bitkiler yaşayamaz. Fotosentez en ideal olarak 25 ila 35 °C arasında gerçekleşir.

Dış ortamlardaki karbondioksit sera CO2 miktarı ortalama 300 ile 600 ppm arasında değişmektedir. Havadaki bu karbondioksit miktarı serada azaltılır. Daha az karbondioksit (CO2), daha yavaş bitki büyümesi ve daha düşük verim anlamına gelir. https://www.greenclimate.com.tr/page/50/neden-seralarda-co2-karbondioksit-sistemi.html sitesini ziyaret ederek hizmet alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.