Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Az Bulutlu
Afyon
9°C
Az Bulutlu
Pts 9°C
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 6°C

Siber suçlular perakende söktörü hedef aldı

Siber suçlular perakende söktörü hedef aldı
2

2022 yılında yalnızca ABD’de 5,2 trilyon Amerikan doları ciro yapacağı öngörülen perakende sektörü, dünya genelinde siber suçlular tarafından en sık hedef alınan sektörlerden biri haline geldi.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Pandemi nedeniyle  dijital yatırımların ve çevrim içi alışverişin artması, perakende sektörünü bilgisayar korsanları için daha ilgi çekici hale getirdi. 

Siber güvenlik şirketi ESET perakende sektörüne yönelik hazırladığı sektör raporu ile yaşanan sorunları inceledi, alınabilecek önlemler konusunda önerilerde bulundu. 

NELER TEHLİKE ALTINDA?

COVID-19, perakende kuruluşlarının arka ofislerden satış noktası (POS) cihazlarına dönüşmesine yardımcı oluyor. Ayrıca bu durum, yeni siber risklere maruz kalmalarına da yol açıyor. Toplu halde uzaktan çalışma dolayısıyla Microsoft Exchange ve Kaseya gibi araçlar, iletişim ve BT yönetimi için daha popüler hale geldi. Veri hırsızlığı ve dolandırıcılık açısından kitle halinde suistimal edilenler arasıda yer aldı.

Kimlik avı hırsızlığından fidye yazılıma, ortadaki adam (man-in-the-middle) saldırılarından SIM takasına ve sahte mobil uygulamalara kadar pek çok şeyle karşılaşıldığına dikkati çekilen raporda,  çalıntı POS verisi kullanarak kolayca klonlanamayan EMV kartlarının yaygın biçimde kullanılması ve Apple Pay gibi yeni sistemler, daha fazla çevrim içi kötü amaçlı aktivite görülmesine de neden olduğuna vurgu yapıldı.

Önerilerin de sunulduğu raporda; yöneticiler için sağlam ve eşsiz parolalara sahip, bu amaca yönelik hesaplar kullanılması başta olmak üzere, işletim sistemi ve uygulamaların düzenli olarak güncellenmesi konusunda uyarıldı. Ayrıca hırsızlar için kullanışsız hale gelmesini sağlamak üzere saklanan müşteri verilerini de şifreleme ile korunmasını öneren bilişim uzmanları, sunucularda saygın bir güvenlik çözümünün yanı sıra internet uygulamaları için de güvenlik duvarı kullanılmasının düşünülmesinin tehditleri önlemek adına önemli olacağını kaydetti.

Söz konusu sektöre yönelik hazırlanan raporun detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.