Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Az Bulutlu
Afyon
9°C
Az Bulutlu
Pts 9°C
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 6°C

Sıcak Havalara Karşı Uzmanlardan Uyarı Geldi̇

Sıcak Havalara Karşı Uzmanlardan Uyarı Geldi̇
2

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, aratan hava sıcaklıklarının sağlık üzerinden olumsuz etkilerine dikkat çekerek vatandaşların özellikle güneş veya sıcak çarpması konusunda uyardı.

Kurumsal Web Tasarım

Dr. Korkmaz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarının kendini fazlasıyla hissettirdiği bu günlerde hava sıcaklıklarının ve havadaki nemin artmasından dolayı sağlığı olumsuz yönde etkileyebilecek olguların ortaya çıktığını kaydetti. Dr. Korkmaz, “Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak sıcakların fazla olması durumunda terleme yeterli gelmeyip vücut ısısı dengede tutulamaz ve bu durum da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Güneş veya sıcak çarpması aşırı sıcağa maruz kalma sonucu beden ısısını ayarlayan terleme mekanizmasının bozulmasına bağlı olarak vücut ısısının düşürülememesi ile karakterize olup, vücut ısısı 10-15 dakika içinde 40-41 dereceye çakabilmekte ve acil tedavi edilmezse kalıcı hasara ve ölüme sebep olabilmektedir. Sıcak bitkinliği uzun süre aşırı sıcağa maruz kalma ve yetersiz sıvı alımına bağlı su ve mineral kaybı ile oluşur. Aşırı terleme, yorgunluk, halsizlik, bayılma hissi, nabız hızlanması gibi belirtilerle kendini gösterir. Sıcak krampları; aynı zamanda sıcak bitkinliğinin belirtilerinden biridir. Aşırı aktivite sonucunda terlemeye bağlı olarak vücutta hızlı bir su ve mineral kaybı meydana gelir.

Mecbur kalmadıkça günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamalıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.