Dolar 35,2917
Euro 36,7842
Altın 2.976,66
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Çok Bulutlu
Afyon
8°C
Çok Bulutlu
Per 5°C
Cum 4°C
Cts 3°C
Paz 3°C

Sıfır Kazaya Yolculuk Tırı Esogüden Yola Çıkıyor

“GÜVENLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞAM BİÇİMİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ” BAŞLIKLI PROJE ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDE (ESOGÜ) GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKTE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı ile Ford Otosan’ın iş birliğinde başlatılan “Güvenlik Kültürünü Yaşam Biçimine Dönüştürüyoruz” başlıklı proje Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle buluştu.

Kurumsal Web Tasarım

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Rektör Vekili Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Oytun Meçik, ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Kahya, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kamil Işık, Ford Otosan Eskişehir Fabrikası Kamyon Lideri Namık Kemal Keskin, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Endüstri İlişkiler ve Proje Direktörü Melike Öztürk, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Çalışma Uzmanı Kemal Özat ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Nezih Orhon’un katılımlarıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, sıfır kaza projesini başlatan ilk üniversite olmanın gururu içinde olduklarını belirtirken ESOGÜ İSG Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Kahya gittikçe artan iş kazası ölümlerinden bahsedip daha fazla denetim ve eğitimin gerekliliğine dikkat çekti. İş sağlığı güvenliğinin dijital dönüşümü, yeni nesil meslekler ile iş sağlığı ve güvenliğinde doğru iletişim tekniklerine ilişkin sunumların gerçekleştirildiği etkinlik, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Oytun Meçik’in plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Ziyaretçilerini sanal gerçeklik uygulama alanıyla karşılayan Sıfır Kazaya Yolculuk Tırı imalat sektörlerine yönelik alınması gereken güvenlik önlemlerine ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Eskişehir’den yola çıkan Sanal Gerçeklik Uygulama Alanı ve Sanal Gerçeklik Tırı Mart ayına kadar pek çok ili ziyaret ederek öğrencilerle buluşacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.