Dolar 35,2537
Euro 36,7746
Altın 2.963,86
BİST 9.644,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 8°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
8°C
Hafif Yağmurlu
Sal 6°C
Çar 7°C
Per 6°C
Cum 7°C

Tanık Nedir? Tanık Olduğum Davayı Nasıl Öğrenirim?

Tanık Nedir? Tanık Olduğum Davayı Nasıl Öğrenirim?
2

Tanık olarak da bilinen şahitler, dava konusu olay hakkında bilgi sahibi ancak davaya taraf olmayan kişilerdir.

Kurumsal Web Tasarım

Tanıklık, bir kişinin adli makamlar önünde tanık olduğu olay hakkında bilgi vermesi anlamına gelir. Soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı tanık dinlemeye, kovuşturma evresinde ise mahkeme veya istinabe olunan hâkim yetkilidir.Tanıklık bir görevdir. Sonuç olarak, tanık, mahkemede tanık olduğu olayları doğru bir şekilde anlatmak zorundadır.

Tanık Olduğum Davayı Nasıl Öğrenirim?

Tanık olduğunuz ve hakkında açılmış bir dava olup olmadığını öğrenmek veya tanık oldukları davalar hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemli bir konudur. Bu amaçla, ülkemizde geliştirilen hizmetler sayesinde bu bilgilere kolayca erişim sağlamak mümkündür.

Dava Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?


Dava sorgulama işlemleri için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar, e-Devlet ve UYAP (Ulusal Yargı Ağu Bilişim Sistemi) üzerinden gerçekleştirilebilir.
e-Devlet üzerinden dava sorgulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Ardından “Adli Sicil ve İstatistikler” bölümünden dava sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
UYAP sistemi ise mahkemelerin işlemlerini elektronik ortamda takip etmek ve dava sorgulama için kullanılır. UYAP’a erişim için mahkemeye başvurarak bir kullanıcı adı ve şifresi almanız gerekebilir.
Bunun yanı sıra telefonla veya SMS yoluyla UYAP üzerinden dava sorgulama işlemi de mümkün olabilir. Bu yöntemlerle, hakkınızda açılan bir dava olup olmadığını veya tanık olduğunuz davaların durumunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Tanıklık konusunda daha fazla bilgi için Ankara Avukat Fatih BAYNAZ sitesinden TANIK NEDİR? TANIK OLDUĞUM DAVAYI NASIL ÖĞRENİRİM? Konulu içeriği okuyabilirsiniz.

Kaynak: https://www.fatihbaynaz.av.tr/tanik-nedir-tanik-oldugum-davayi-nasil-ogrenirim/