Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Yağmurlu
Afyon
15°C
Yağmurlu
Cts -1°C
Paz 0°C
Pts 0°C
Sal 5°C

Tarımda Katma Değeri̇ Yüksek Tıbbi̇ Ve Aromati̇k Bi̇tki̇ler Üreti̇mi̇

ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM STRATEJİK İŞ BİRLİKTELİĞİ PROGRAMI TARAFINDAN DESTEKLENEN “AKILLI VE DİJİTAL TARIM” “SMART AND DİGİTAL AGRİCULTURE” İSİMLİ PROJENİN TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik İş birlikteliği programı tarafından desteklenen “Akıllı ve Dijital Tarım” “Smart and Digital Agriculture” isimli projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, 24 ay sürecek projenin ortakları Anadolu Üniversitesi, Sarıcakaya Belediyesi, Sarıcakaya İlçe Tarım Müdürlüğü ile Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) olup yurtdışından İspanya, Bulgaristan, Makedonya ve Belçika olarak belirlendi.

Sarıcakaya, Beylikova, Mahmudiye ve Han’da gençlere yönelik eğitimler düzenlenecek

Konuyla ilgili açıklamada, proje ile tarımda katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkiler aracılığıyla gençlerin tarımda istihdamını destekleyerek genç işsizliği önlemeyi amaçlamaktayız. Özellikle başta lavanta yağı üretimi olmak üzere tıbbi ve aromatik bitkilerde hammadde üretimi amaçlanmaktadır. Ayrıca proje ile bilinçsiz tarım faaliyetlerine karşın farkındalık oluşturma, tarımda dijitalleşmeyi destekleme, akıllı ve sanal tarım uygulamaları ve eğitimi programı geliştirme hedeflenmektedir. Projeyle tıbbi ve aromatik bitkiler hammadde üretimine yönelik Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarım bölümünde başta lavanta yağı olmak üzere aromatik bitkilerden yağların üretimi için bir laboratuvar kurulacaktır. Yine proje ile tıbbi ve aromatik bitkiler hammadde üretimine yönelik eğitim programı, sanal laboratuvar, e-öğrenme platformu ve akıllı sera uygulaması geliştirilecektir. Son olarak Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uluslararası Kongresi düzenlenecektir. Hazırlanan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Hammadde Üretimi Eğitim Programı Sarıcakaya, Beylikova, Mahmudiye, Han olmak üzere ilçelerde gençlerimize yönelik eğitimler düzenlenecektir. Katma değeri yüksek ürünlerle tarım sektörünü çekim merkezi haline getirmeyi, gençlerin tarımı tercih etmelerini sağlayacağız.” denildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Salih Altun, Mihalgazi Kaymakamı Ali Emre Deniz, Sarıcakaya Kaymakamı Hasan Çakır, İnönü Kaymakamı Tolga Ustaoğlu, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Sarıcakaya Belediye Başkan V. Ramazan Işık, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, mesleki ve teknik Anadolu lisesi müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.