Dolar 34,2157
Euro 36,8977
Altın 2.920,34
BİST 8.862,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Açık
Afyon
12°C
Açık
Per 14°C
Cum 14°C
Cts 11°C
Paz 12°C

Türki̇yeni̇n En Kali̇teli̇ Pancarında ‘Fi̇re Arttı İddi̇ası

7 ton çıkan ve normal kabul edilen fire son iki yıldır 9-10 tona kadar çıktı. Pancarın üzerindeki toprak, çamur veya üst kısmında kalan yaprak ve yaprak sapları nedeniyle verilen firenin bu yıl artması çiftçinin kârına olumsuz yönde etki ediyor. Bu nedenle verimden memnun olan çiftçiler geçtiğimiz yıllara göre daha fazla çıkan fireden ise rahatsız.

Kurumsal Web Tasarım

“Türkiye’de Eskişehir, pancar denildiğinde bir numara”

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Eskişehir’in pancar üretiminde Türkiye’nin 1 numarası olduğunu iddia ederken, çiftçinin bu üretiminden vazgeçmemesi gerektiğini belirtti. Yağışların verime olan etkisine değinen Buluşan, “Son yağışlar mısıra ve ayçiçeğine olduğu gibi faydası var. Bazı bölgelerde çok daha iyi pancarlarımızın olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de Eskişehir, pancar denildiğinde bir numara denilebilir. Çünkü herkes tarafından Eskişehir’in şekerinin çok kaliteli olduğu söylenir ki bunu da biz iklim şartlarına bağlarız. Burası gündüz sıcak gece ise sıcak olan bir ildir. Bu tabi ki pancar verimine de yansıyor. Eskişehir pancar üretiminden vazgeçmemeli eğer vazgeçer ise ülkemiz çok sıkıntı yaşar” diye konuştu.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan iade edilen pancarlar hakkında ise şöyle konuşmasına devam etti;

“2 yıl öncesine kadar böyle sıkıtılar yaşanmıyordu. Geri gelmelerde büyük pancarların çıkması ya da fire de tonajın yükselmesi gibi. Neye dayanarak yapılıyor bunu üretici merak ediyor ve öğrenmek istiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.